Komoly felháborodást okozott Romániában az, hogy Miriuta Vasile felajánlotta a segítéségét Pintér Attila magyar szövetségi kapitánynak a két csapat októberi Európa-bajnoki selejtezője előtt, a román nemzeti csapat másodedzője is megfenyegette Miriuta klubját, a CFR Kolozsvárt. A korábbi magyar válogatott játékos reagált a vádakra, mondván ő 90 százalékkal "románabb", mint a Romániában élők többsége, de a magyar csapatnak szurkol, illetve azért, hogy mind a két gárda kijusson a 2016-os Eb-re.


 

Miriuta Vasile "árulása" miatt dühösek a románok és a felháborodott reakciók már a válogatottnál is megjelentek. A minap Victor Piturca segítője, Valeriu Rachita azzal fenyegette meg a szakember csapatát, a CFR-t, hogy edzőjük megnyilvánulása miatt nem hívnak be játékosokat Kolozsvárról.

Miriuta azzal a bejelentésével kavart vihart Romániában, amelyről a hétvégén mi is beszámoltunk: a volt NB I-es és magyar válogatott játékos azt mondta, hogy ha Pintér Attila igényt tart rá, szívesen ad tippeket régi barátjának a román válogatottról. Az sem tetszett sokaknak, hogy Miriuta elárulta, nem is nézte a román válogatott görögországi selejtezőjét.

A korábbi remek középpályás a romániai Digi Sportnak reagált a vádakra és fenyegetésekre.

Románabb vagyok, mint az ország lakosságának 90 százaléka, úgyhogy engem senki ne kritizáljon! Szeretném, hogy Románia és Magyarország is kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra a csoportból. Itt nőttem fel, de 22 évet töltöttem el Magyarországon, ott van a családom, így nekik szurkolok – mondta Miriuta, majd Rachita azon felvetésére is válaszolt, hogy hogyan tud a kijelentését követően tükörbe nézni?

Minden reggel tükörbe tudok nézni és egy jóképű embert látok benne – humorizált "Laci".