Siófok polgármestere elmondta, azt reméli, hogy úttörő lehet egy olyan ideológiamentes együttműködés kialakításában, amelynek kizárólagos célja a korrupciós bűncselekmények feltárása és visszaszorítása. Elfogadhatatlan, hogy most már mindennap “kiesik valami a szekrényből”- fogalmazott Lengyel Róbert, majd hozzátette, szabad idejében több évtizedes rendőri tapasztalatával kívánja segíteni a Jobbik korrupcióellenes munkacsoportját, akiktől kölcsönös segítséget vár.
Vona Gábor arra emlékeztetett, pártja januárban hirdette meg Valódi nemzeti konzultáció című sorozatát, amelynek középpontjában az ország három legsúlyosabb problémája áll: az oktatás- és égészségügy válsága, valamint a növekvő korrupció.
A Jobbik elnöke szerint utóbbival kapcsolatban a problémát nem a kabinet fellépésének gyengesége jelenti, hanem az, hogy a “kormány a korrupció melegágya”.
Vona Gábor szólt arról is, hogy a Jobbik korábban hiába kérte a többi parlamenti frakciót, hogy hozzájuk hasonlóan hozzák nyilvánosságra családtagjaik vagyoni helyzetét is továbbá büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozzanak arról, hogy a bróker- és offshore-botrányokban sem érintettek.
(MTI)