Veszélyes Orbán Viktor szlovákiai látogatása – véli Ján Slota SNS-elnök. (A Fidesz vezetője az MKP szombati országos kongresszusának volt a vendége.) “Orbán Viktor mai látogatása és az MKP kongresszusán tett kijelentései bizonyítják, a volt magyar miniszterelnök és a jövő évi magyar választások valószínű győztese végképp nem rejti véka igyekezetét, hogy a magyar nemzet egy politikai tömörülésen belüli egységét hangsúlyozza. Ennek kezdetét a Magyarországgal szomszédos államok területén szerzett politikai autonómia jelentené” – fogalmazott Slota.

A politikus szerint ismert a Fidesz-elnöknek az a kijelentése, hogy Magyarország határa Lengyelország határán húzódik, valamint az, hogy 15 millió miniszterelnöke. E provokációkat nem szabad alábecsülni, világosan jelzik, mi a magyar politikai elit célja – tette hozzá.

Az SNS vezetője szerint az MKP engedelmesen bólogat ehhez a politikához, s bár ma farizeus módon kerülte az autonómia fogalmának használatát, nagyon átlátszó a taktikája, hogy a kisebbség kulturális és oktatásügyi önkormányzatiságának emlegetésével miként közelítsen az autonómiához.

Pozsonyi Új Szó