Vízválasztó körhöz érkeztek a csapatok az Európa Liga csütörtöki játéknapján. Többen már most elbúcsúznak a továbbjutástól, több gárda viszont bebiztosíthatja azt. Izgalmas összecsapásokban nem lesz hiány, persze számunkra a legfontosabb a Loki eindhoveni fellépése.

A DVSC csoportjában este részben eldőlhetnek a dolgok. Amennyiben a PSV legyőzi a Lokit, akkor 10 pontja lesz és ezzel már továbbjutónak tekinthető. A Debrecenre nem vár könnyű este Eindhovenben, de a tét sem nyomaszthatja a magyar bajnokot, hiszen nincs vesztenivalója. Koman Vladimirnek és a Sampdoriának feltétlen vissza kellene vágnia a múlt heti Harkovi vereség miatt. Ezt most megteheti hazai környezetben, és ha győztesen hagyják el a pályát az olaszok, felzárkózhatnak a PSV mögé.

Varga József a dvsc.hu-nak adott nyilatkozatában visszatekintett a két héttel ezelőtti, összecsapásra is.

– Budapesten jól kezdtük a mérkőzést, támadásban is ott voltunk, vezetést is szereztünk, egy kapufát is rúgtunk. Nem volt túl jó, hogy a PSV hamar egyenlített, és a szünetre döntetlennel mentünk, mert előnnyel nyilván jobb lett volna. A második félidőben hiába védekeztünk jól, egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést a hollandok – mondta a fiatal középpályás.

Ennél azonban több fog kelleni Eindhovenben, ha szeretne jó eredményt elérni a DVSC, és ezzel Varga is tisztában van.

– A visszavágó nehezebb lesz, hiszen idegenben lépünk pályára, az Eindhoven nyilván hazai pályán másabb futballt játszik, de nekünk nem szabad megijednünk! Ugyanúgy kell fellépnünk, mint Genovában, és akkor szerintem nem lesz különösebb gond. Bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni, de ehhez kell, hogy fegyelmezetten védekezzünk, és bátran játsszunk, mint a Sampdoria ellen Genovában, és otthon a PSV ellen.

Ahogyan két héttel ezelőtt, Budapesten, ezúttal is Dzsudzsák Balázs lesz a PSV és a DVSC-TEVA kupacsatájának központi figurája. A futballista leszögezte, elégedett a gárda eddigi Európa Liga-szereplésével.

– Két meccset nyertünk zsinórban idegenben, ami nagyon fontos az európai porondon. A Sampdoria elleni hazai iksz után muszáj volt jól szerepelnünk Ukrajnában és Magyarországon. Mivel sikerült is teljesítenünk, jó helyzetbe kerültünk a csoportkör második fele előtt – kezdte a szélső, majd kitért a csütörtöki összecsapásra is.

– Ha most is legyőzzük a Debrecent, meglátásom szerint nagyon jó helyzetbe kerülünk. Az, hogy a PSV-vel hazai pályán a régi klubom ellen játszhatok, egy valóra vált álom számomra. Nagyon várom már a meccset, de csakúgy, mint két héttel ezelőtt, most is túl kell lendülnöm az érzelmeimen. Be kell gyűjtenünk a három pontot. Remélem, a szurkolók mellénk állnak, mert nagyon szeretnénk továbbjutni a sorozatban– idézi Dzsudzsákot a soccernews.nl.

pepsifoci.hu – dvsc.hu