Súlyos buszbaleset történt vasárnap Berlin közelében, a szerencsétlenségben több mint ötvenen megsérültek.

A Berlin körüli autópálya-gyűrű déli szakaszán, az A10-es sztrádán egy lengyel busz egyelőre ismeretlen okból letért az útról és felborult. Tizenegy utas súlyosan megsérült, egyiküket életveszélyes állapotban szállították kórházba. További negyven utas kisebb zúzódásokat szenvedett.
A busz Észak-Rajna-Vesztfália tartományból Lengyelország északi része felé tartott 69 utassal. Az utat a Sindbad nevű lengyel társaság szervezte. A cég szóvivője elmondta, hogy egy alvállalkozó üzemeltette a 2010-ben gyártott buszt, amelyet legutóbb az idén szeptemberben vizsgáltak át, a műszaki engedélye pedig 2015 márciusáig érvényes.
A Die Welt című lap az online kiadásában közölt összeállításában kiemelte, hogy ugyancsak a Sindbad szervezésében közlekedett az a turistabusz, amely júliusban Drezda mellett az A4-es autópályán megcsúszott és a szalagkorlátot áttörve átsodródott a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy ukrán kisbusszal, majd az autópálya melletti árokba zuhant. A balesetben tizenegy ember meghalt és negyvenen megsérültek.

(MTI)