Silvia Bar, a Svájci Néppárt főtitkárhelyettese szerint korábban nem léptek fel elég keményen a bűnözők ellen, és nem használták a deportálást mint elrettentési eszközt, ami hatalmas hiba volt. A jövőben ez megváltozhat, Svájc nemsokára népszavazást tart a bűnelkövető migránsok kiutasításáról.

Fotó: hidfo.ru

Fotó: hidfo.ru

Svájc február 28-án tart népszavazást arról, hogy amennyiben egy migráns bűncselekményt követ el, az azonnali kiutasítást vonjon maga után. Amennyiben a lakosság megszavazza az intézkedést, az nem csak gyilkosságokra és más súlyos bűncselekményekre vonatkozik majd, hanem lopásért, vagy gyorshajtásért egyaránt automatikusan a deportálás lesz a büntetési forma. Az intézkedés nem csak az elmúlt egy év nagy migrációs hulláma miatt tekinthető radikális lépésnek: Svájc lakosságának mintegy negyede külföldi.

A migránsok bűncselekményei Európa-szerte társadalmi problémákat okoznak, mert a liberalizmus mint uralkodó ideológia elvárássá tette a pozitív diszkrimináció szükségességét abban az esetben is, ha egy bevándorló nem hajlandó elfogadni az alapvető európai normákat. Németországban rendőrök névtelenül nyilatkozva merték csak elmondani az ország vezető sajtóorgánumainak, hogy felsőbb utasítás van érvényben arra vonatkozóan, hogy bevándorlókkal szemben nem alkalmazhatnak erőt, akkor sem, ha tettenérés történik. A német rendőröket automatikusan a rasszizmus vádjával bélyegzik meg és elveszíthetik állásukat, ha egy migránssal próbálják betartani a törvényt – és mint kiderült, egy egyszerű igazoltatás is testi sértésnek minősül Németországban, ha a bevándorló menekülni kezd és a rendőrök feltartóztatják.

A német gyakorlat szerint egy bevándorlót mindeddig csak akkor lehetett kiutasítani, ha súlyos bűncselekmény követett el – de a hatóságok még gyilkosság esetén is mérlegelték, hogy az adott személy saját származási országában “közvetlen veszélynek van-e kitéve” (veszélyesnek minősített országba nem küldik vissza a gyilkosokat). Mint kiderült, Németország nem csak a sajtóban működtet brutális cenzúrát az uralkodó ideológia dogmáinak betartatása érdekében, de az alapvető európai értéknek tartott demokráciát is kivonták forgalomból. A közvélemény-kutatások rendre azt mutatják, hogy a lakosság többsége nem akar bevándorlókat, de az emberek mégsem dönthetnek arról népszavazáson, hogy a kormány beengedjen-e évente több mint egy millió bevándorlót.

A tömeges migrációval nem csak a terrorveszély jár együtt, de fokozott kriminalitást is von maga után. Németországban egy év alatt 186 ezer bűncselekmény követtek el bevándorlók. Svájc február 28-án megmutatja, hogyan működik egy demokrácia, és az emberek közvetlen referendummal dönthetnek arról, hogy akarnak-e más országból bevándorolt bűnözőkkel együtt élni.

Hídfő.ru