Első reakciónk szerint nevetségesnek, újraolvasva viszont sokkal inkább szánalmasnak találjuk Pósán László képviselő úr megjegyzéseit, melyet a Natív csoport által szervezett vitaest kapcsán tett a Dehir debreceni hírportál tudósítása szerint.

Már azt a gondolatmenetet is betegesnek ítéljük meg, mely szerint Soros zsoldjába állunk csak azért, mert elmentünk egy vitafórumra, amit egy olyan csoport szervez, amely kapcsolatban áll azokkal, akik tényleg kapnak pénzt. Megértjük, hogy “kampányidőszak” van, és nagy a zavar a fideszes fejekben a választások kimenetelét tekintve, de ez még nem mentesít senkit az alól, hogy a józan ész mentén tegyen nyilatkozatokat. Persze a hatalmi arrogancia elveheti az ember eszét, ebben az esetben viszont a politikai élettől való visszavonulást és orvosi kezelést javaslunk, ami meghozhatja a mielőbbi gyógyulást.

A civil szervezetek politikamentes tevékenységének igénye egy újabb arcátlan húzás a képviselő úrtól, aki – nyilván nem véletlenül – úgy vádolja meg hazugsággal a vitaest szervezőit, és úgy támasztja a politikamentesség követelményét, hogy közben “elfelejti” a CÖF (segítünk: CIVIL Összefogás Fórum) plakát-tevékenységét és félmilliárdos támogatási botrányát. Komoly mentális labilitást vagy szándékos rosszindulatot sejtet annak összemosása, hogy valaki konkrét politikai nézeteket fejt ki, vagy egy lehetőséget teremt arra, hogy a politikai szervezetek a közösség ügyeit megtárgyalhassák.

Képviselő úr nyilatkozata adódhat abból is természetesen, hogy a Fidesz-KDNP nem kívánt élni ezen lehetőséggel, és a tájékozatlanság, a vitafórumon történtek ismeretének hiánya miatt fejtette ki legfrissebb sorosozását.

A Jobbik egyébként nem látna semmi kivetnivalót abban, ha a Fidesz is részt venne ezeken a fórumokon, és vitáznánk is a Fidesz delegáltjával még úgy is, hogy a Fidesz teljes egésze Soros György pénzén alakult meg.

Csikai József és Herpergel Róbert
a Jobbik debreceni önkormányzati képviselői