Mintegy 60 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Téglás közelében vasárnap. Egy teherautóban, majd egy tanyán összesen 116 ezer doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség munkatársai – közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn.

A hajdúhadházi rendőrkapitányság munkatársai ellenőriztek egy magyar állampolgár által vezetett tehergépkocsit a Hajdú-Bihar megyei Téglás térségében. A teherautó rakterében több mint 22 ezer doboz ukrán eredetű cigarettát találtak a rendőrök, akik értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit. A férfi meghallgatása után egy téglási tanyán folytatták az ellenőrzést – ismertette Kupecz József pénzügyőr őrnagy.

A magas kerítéssel körbezárt tanyán a pénzügyőrök 94 ezer doboz ukrán eredetű cigarettát és több mint 2000 liter üzemanyagot találtak. A tanya hátsó udvarán több csempészetre használt, átalakított személygépkocsi is parkolt – tette hozzá.

A NAV pénzügyőrei a járműveket, valamint a mintegy 60 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás bűntette miatt feljelentés tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozóinál.

MTI – szebbjovo.hu

1367845920