Nagy-Britannia lakói valaha büszkék voltak arra, hogy olyan hatalmas világbirodalom állampolgárai, amely fölött soha nem nyugszik le a Nap. Most tekintsünk be a csodás birodalom hétköznapjaiba, egy bírósági eset felidézésével.

Bordélyházakat működtetett, és prostitúcióra kényszerített fiatal lányokat egy család Nagy-Britanniában. A családfőt több mint 5 évre ítélte a bíróság, a többiek felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. A nyomozást vezetője a döntés után így nyilatkozott: „Szeretnék pontos képet adni a főbűnösről. Ez a férfi három évig a szexrabszolgasággal járó nincstelenségbe és kiszolgáltatottságba kényszerített fiatal lányokat. Ha a nők nem engedelmeskedtek neki, bántalmazta, fizikailag és pszichésen kontrollálta őket, egészen addig a pontig, ahol az áldozatok erőtlennek érezték magukat ahhoz, hogy szabaduljanak ebből az erőszakos fogságból.”

csaladon_beluli_eroszak

Most próbáljunk elvonatkoztatni a szikár tudósítói szövegtől, és képzeljünk el egy húszéves lányt, aki ezeknek a rohadt állatoknak a bűvkörébe került. Annak a húszéves lánynak ugyanúgy volt anyukája és apukája, mint mindannyiunknak. Az a fiatal lány valaha a családja körében ünnepelte a születésnapjait, gyertyákat fújt el a tortáján, ajándékokat bontogatott karácsonykor. Talán zabpelyhet fogyasztott reggelire, és biztosan volt egy kedvenc sorozata a tévében. Sírt, ha fájt neki valami, és nevetett, amikor boldog volt. Emberi lény volt.

És akkor jött ez az ember alatti horda, és úgymond prostitúcióra kényszerítette.

Magyarán: mindent elvettek tőle, amit egy nőtől el lehet venni anélkül, hogy megölnék.

Nagy-Britannia dicsőséges bírósága szerint az efféle cselekmény öt évet és tíz hónapot ér. Az ember alatti lényekből álló bűnbanda további tagjai pedig olyannyira ártatlanok, hogy például a főkolompos felesége 9 hónapot kapott 12 hónapra felfüggesztve. Ez ma a büntetés azért, mert hozzásegítünk valakit, hogy sok-sok embert megalázzon, rabszolgaként dolgoztasson, üssön és verjen, szexuális nyomorba taszítson.

Kedves Nagy-Britannia! Valaha akkora világbirodalom voltál, hogy soha nem ment le a Nap fölötted. Még nem érzékeled és nem tudod, de ma már olyan kicsiny vagy, hogy soha rád sem néz a Nap, vagy ha néha mégis feléd kell fordítania az orcáját, hát undorodva köp egyet, aztán visszabújik a felhők mögé.

Szebb Jenő –  szebbjovo.hu