Az LMP vezetője az Indexen szerdán megjelent interjúban azt mondta: nem tart attól, hogy a társelnök távozásával a pártnak vége lenne, mert az LMP hálózatos felépítésű, a bázisdemokrácia működik, amelynek a hátrányai mellett van előnye is. Szél Bernadett a pártot szervezetileg erősnek látja, így nem tervezi annak átalakítását, feladatként jelölte meg ugyanakkor, hogy “terepre kell menni”.
A párt nyáron tartja majd a tisztújítást – ismertette -, és több alkalmas jelöltet is lát a posztra – jelentette ki a Hadházy Ákos esélyét firtató kérdésre.
Elmondta azt is: a parlamenti pártok egyikével sem alkotna szövetséget, együttműködést azonban a Jobbikkal és az MSZP-vel is el tud képzelni.
Schiffer András távozásának indokairól azt mondta, bár maga is úgy látja, a jelenlegi parlamenti ciklusban a szakpolitikai viták színvonala is jelentősen csökkent, szerinte ilyen helyzetben még eltökéltebbnek kell lenni. Reméli ugyanakkor, hogy Schiffer András a jövőben azt a szellemi erőteret erősíti majd az LMP körül, amit most hiányol.
(MTI)