Tegnapelőtt, nőnap alkalmából Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára, az MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetségének elnöke, szocialista országgyűlési képviselő és jelölt kiállt az utcára Mikepércsen, egy Debrecen melletti településen, és szegfűt osztott az arra járó lányoknak, asszonyoknak. Utána meg telesírta a sajtót, hogy mennyire példátlan dolog történt vele.

Példátlan, hogy a nőnapi szegfűosztásért másfél millió forint közterület-használati díjat kért Mikepércs fideszes polgármestere – mondta Oláh Lajos, szocialista országgyűlési képviselő. Elfogadhatatlan és demokráciában példátlan, hogy egy magyar ember nem állhat ingyen egy település főterén szegfűvel a kezében – mondta hétfőn a szocialista politikus, aki egyéni képviselőjelöltként indul a térségben. Választási kampány idején pedig a véleménynyilvánítás egyfajta korlátozását is jelenti a polgármester lépése – tette hozzá. Talán nincs még egy település Magyarországon, ahol kampány idején akár egy forintot is kértek volna egy egyszerű köztéri kitelepülésért, ahol csupán egy csokor szegfűvel ajándékozták meg a lakosokat” – jelentette Oláh Lajos. Mint mondta, a helyi választási bizottsághoz fordul az ügyben.

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezetének közleménye szerint “Oláh Lajos március 8-án kilenc településen osztott szegfűt nőnap alkalmából, s Mikepércs volt az egyetlen település, ahol ilyen előfordulhatott”.

Ez a cselekedet jól mutatja azt, hogy mi vár Magyarország polgáraira a választások után, ha a Fidesz kerül hatalomra. Emellett Mikepércs az a település, ahonnan a szocialista képviselőjelölt, Oláh Lajos molinóját is ellopták. Nem csoda, hogy ahol ilyen hangulatot teremt a polgármester, ott ilyen bűncselekmények történnek” – zárul az MSZP közleménye.

Tímár Zoltán, Mikepércs fideszes polgármestere cáfol, szerinte teljesen szabályosan jártak el, ugyanis:

“A közterület-foglalási rendeletük előírja ugyanis: politikai rendezvény alkalmával egy négyzetméterért 250 ezer forintot kell fizetni. Oláhék öten voltak, plusz egy transzparens. Az hat négyzetméter – mondta a polgármester.”

Sőt, szerinte még rendesek is voltak, mert a 2006-os rendelet szerint a rendezvényeket 15 nappal előtte be kell jelenteni, az MSZP-s kérelem viszont pénteken érkezett, ők pedig azt sürgősséggel hétfő délelőtt már el is bírálták. Elmondta még, hogy az engedélyt 11 órakor vette át a helyi MSZP képviselője, az tartalmazta az indoklást és a fizetendő összeget is, tehát tudták, mibe fog kerülni a virágosztás.

A puding próbája az evés, lássuk a rendeletet!

Jé, tényleg van ilyen (3/2006, (I.13.)) ! És minden úgy van benne, ahogy a polgi mondja!

Persze ő csak egy gaz demokrácia- és rendszerellenes izgága lehet Oláh Lajos szerint, pedig az államtitkár úr még meg sem találta a mikepércsi honlapon a “Lesz, lesz, lesz” című számot…

A BKV-sztrájk idején is láttuk már, hogy az a legnagyobb szívatás, ha a szabályokat betűről betűre betartjuk. Most ugyanez történt. Persze Tímár eltekinthetett volna a pénztől, de miért tette volna?

Forrás: Vastagbőr blog
Illusztráció: Szebb Jövő