Az esküvői megerősítő szertartásokról

szertartas

Már biztos hallottál a különféle megnevezésű lakodalmakról, csak itthon még szokatlan ezek megünneplése a magyar házaspárok körében.

A fentiek csak néhány példák a számos házassági évfordulóhoz kötött megerősítő szertartások megnevezéseiről.

Ezen megerősítő szertartások lefolyása hasonlatos az első Nagy Napotokhoz azzal a különbséggel, hogy nem újra házasodásról van szó (hiszen nem váltatok el), hanem csak újra fogadalmat tesztek egymásnak a szerelmetekről és az egymás iránti kitartásotokról a további közös jövőtöket illetően. Míg az esküvő polgári ceremóniáján egy anyakönyvvezető adja össze az újdonsült párt (megfeleltetve a magyar jogszabályoknak), addig a házasságot megújító szertartásokon egy szertartásvezető végzi el ezt a feladatot, azonban ez már nem számít hivatalos verziónak.

A megerősítő szertartás egy nagyon kedves gesztus egymás felé, egy közös ajándék kettőtöknek, hogy ismét megünnepelhessétek a házassági kapcsolatotokat a rokonsággal és a barátaitokkal.  

Leggyakoribb megerősítő szertartások:

  • 5. házassági évforduló: Falakodalom
  • 10. házassági évforduló: Rózsalakodalom
  • 15. házassági évforduló: Kristálylakodalom
  • 20. házassági évforduló: Porcelánlakodalom
  • 25. házassági évforduló: Ezüstlakodalom
  • 30. házassági évforduló: Gyöngylakodalom
  • 40. házassági évforduló: Rubinlakodalom
  • 50. házassági évforduló: Aranylakodalom

Akárcsak egy klasszikus esküvő megszervezéséhez – a szertartásokhoz is felkérhettek szolgáltatókat mint esküvői Dj-t, ceremóniamestert, szertartásvezetőt (a teljesség igénye nélkül).

Mitől válik emlékezetessé a szertartás?

Mivel egy összetett eseményről van szó, ezért minden egyes szolgáltató szerepe fontos, azonban vannak kivételesen meghatározó szolgáltatók mint az esküvői DJ vagy a ceremóniamester, melyek megléte nélkülözhetetlen.

Mivel a megerősítő szertartások lényege mindinkább az emlékek felelevenítése, és a jelen alkalom emlékezetessé tétele, ezért egy megfelelő alaphangulat megteremtése elengedhetetlen igényként merül fel. Ennek a megteremtéséhez fontos célként szerepel a megfelelő zeneszámok kiválasztása.

Az esküvői DJ sokszínű zenei stílusú palettával rendelkezik. Igény szerint alakítja ki az egymás után következő zeneszámok listáját. 

A DJ eleinte érzelmes/romantikus számokat játszik le az esküvőn, majd fokozatosan tér át a bulizós, vagy éppen a tipikus lagzis zenék lejátszásához, illetve ezek kombinációja is kérhető.

A hangulat fokozása érdekében a mikrofonját megragadó esküvői DJ hallathatja szavait is az ünneplő rokonság örömére vagy – a ceremóniamester hiányában – át is veheti a szertartás irányításának menetét. Ez mind rábízható arra az esküvői DJ-re, akinek nemcsak a személyiségében rejlik, hanem a szolgáltatása között is megtalálható a laza „nagydumás” vagy a kreatív „poéngyártó” szerepvállalás.

A mi ajánlatunk Magyarország legjobb esküvői dj szolgáltatásra :https://axgyarmati.hu/