A 23 és 26 év közötti pakisztáni állampolgárok menedékkérőként tartózkodnak Olaszországban. A Lombardia tartományban levő és Bresciához közeli Chiariban találtak elhelyezésre az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott szálláshelyeken.
A 22 éves áldozat feljelentése alapján találták meg és vették őrizetbe őket. A lány hétfőn éjszaka szenvedett el erőszakot: elmondása szerint a három férfi a város parkjába hurcolta és ott megerőszakolta. A nőn elvégzett orvosi vizsgálat megerősítette a nemi erőszak tényét.
Massimo Vizzardi, a mintegy 19 ezer lakosú Chiari balközép polgármestere nagyon súlyosnak nevezte a történteket, és úgy nyilatkozott, hogy ha a gyanúsítottakról bebizonyosodik, hogy ők követték el az erőszakot, akkor a válasznak is hasonlóan súlyosnak kell lennie, nem csak Chiari, hanem elsősorban az olasz politika részéről.
A jobbközép Viviana Beccalossi, Lombardia tartomány tanácsosa “szörnyetegeknek” nevezte a gyanúsítottakat, kiutasításukat és vegyi kasztrációjukat szorgalmazta. Simona Bordonali, a tartomány biztonságpolitikai és migrációs felelőse, az ellenzéki, jobboldali Északi Liga politikusa kijelentette, itt az ideje, hogy az olasz kormány felelősséget vállaljon a “hotelekben, befogadóállomásokon és lakásokban eltartott, több tízezer illegális bevándorlóért”.
(MTI)