Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánypárt közpénzzel is hajlandó támogatni a szocialistákat, hogy megerősödjenek, a két párt retteg attól, hogy a Jobbik kormányra jut, és el akarják kerülni az elszámoltatást.
A jobbikos politikus az összefogásra példaként hozta, hogy a kormány lapszámonként több millió forinttal “pénzeli a baloldal napilapját, a Népszavát”.
“Az elvtelenség netovábbja, hogy a brüsszeli helytartók hazai szócsöveként funkcionáló lap egy meggyőződésével teljesen ellentétes, demagóg propagandának biztosít egész oldalas felületet” – fogalmazott Szilágyi György, hozzátéve: miközben a kormány a metróbotrány felgöngyölítéséről beszél, annak a lapnak is fizet, amelynek közvetett tulajdonosa, Puch Laszló az OLAF-jelentés szerint 331 millió forinthoz jutott a Siemenstől.
Szilágyi György feltételezése szerint a következő nemzeti konzultáció tájékoztató kampányából is jut majd pénz az újsághoz.
A jobbikos politikus közölte, igazoltnak érzi az MSZP-ből távozott Demeter Márta szavait, miszerint a szocialisták feladták, hogy 2018-ban leváltsák a Fideszt, a párt vezetői a túlélésre játszanak.
(MTI)