Szilágyi György mai napirend előtti felszólalásában az FTC-ben uralkodó áldatlan állapotokról számolt be, miszerint a Ferencvárosi Torna Club az elmúlt évek szocialista kormányzása alatt méltatlan és megalázó helyzetbe került. Az egyesület zászlós hajóját a labdarúgást megpróbálták tönkre tenni. Az egyértelmű cél a Ferencváros labdarúgó csapatának megszüntetése volt.

Először megpróbálták az egyesületet gazdaságilag ellehetetleníteni, majd a labdarúgást megpróbálták összeolvasztani az MTK-val, utána jogtalanul kizárták a csapatot az első osztályból.

Ezeknek a törekvéseknek két oka volt.

Az egyik ok, hogy a Ferencváros szurkolói, nem egy amolyan rendszerbe besimulós fajta. A kádár rendszerben is egyértelműen a kommunista ellenesség jellemezte őket és az elmúlt 20 évben is, ha kellett bátran véleményt mondtak, kormányokról vagy az úgy nevezet politikai elit negatív törekvéseiről.

A másik ok, és ez volt az erősebb, hogy a labdarúgó stadion Budapest egyik legértékesebb területén fekszik és MSZP-s politikusok és MSZP-hez közel álló vállalkozók szemet vetettek rá. Meg akarták szerezni a területet, hiszen óriási üzleti lehetőséget láttak benne és tervük megvalósításához hajlandóak lettek volna eltüntetni az ország legnépszerűbb klubját a magyar labdarúgásból.

Így volt! Megkérdezhetik erről Gyurcsány Ferencet, aki köszönhetően a nagy fideszes elszámoltatásnak, még mindig ott ül az MSZP frakcióban. kérdezzék meg ! Biztos, hogy felvilágosítást ad szűk körben önöknek ezekről az ügyletekről, csak arra kell vigyázzanak,ne hogy valaki magnóra vegye és utána kiszivárogjon,mint az a bizonyos öszödi beszéd.

Ahogy a szocialisták az országot hajlandóak voltak feláldozni az elmúlt 8 évben a saját érdekeik és a remélt haszon miatt, úgy kívánták feláldozni a Ferencvárost is a nagy biznisz érdekében.

Tervüket a szurkolói ellenállás és a nagy média nyilvánosság miatt, nem tudták maradéktalanul végrehajtani, így csak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-re gyakorolt nyomásuk hatására, több zártkörű pályáztatás után, névlegesen egy külföldi üzletembernek Kevin MCCabenek adta el az állam a Fradit, de ténylegesen a háttérből továbbra is a szocialisták irányították a történéseket.

Az Áprilisi választások után, mindenki azt gondolta, hogy a változások a Ferencváros méltatlan helyzetében is változásokat fog eredményezni. Mivel az új kormány stratégiai ágazatként jelölte meg a sportot és egy stratégiai ágazat sikeres működtetéséhez, az ágazat legeredményesebb és legnépszerűbb képviselőjére biztos, hogy szükség van, remélték sokan. De nem ez történt.

Jelenleg a Ferencváros hírnevéhez méltatlanul Kevin McCabe külföldi újságokban fizetett hirdetésekben árulja a Fradival kapcsolatos tulajdonjogait.

Ám már ez a tulajdonlás is igen bonyolult, hiszen cég és adóügyileg hat ország is érintett lehet az ügyletben. Ugyanis két éve MCCabe úr áttette székhelyét Angliából Belgiumba. A skót cégben a Scarboroughban lévő részesedését pedig eladta egy Ausztrál cégnek. Az Angol-Belga McCabe Fradija a magyarországi bejegyzés szerint a magyar Esplanade Kft-é. Az Esplanade az uniós bejegyzés szerint két holland cég leányvállalata, amelyek viszont egy Ausztrál cég tulajdonában vannak. Szinte követhetetlen. Ráadásul az is érthetetlen, hogy miért McCabet nevezik a tulajdonosnak, ha az Esplaned Kft szerepel az Üllői úti stadion tulajdonlapján és a Vagyonkezelővel is ő kötött állítólag szerződést. Próbáltam kikérni a szerződést a Vagyonkezelőtől,de eddig nem jártam sikerrel. Mindegy nem adom fel.

Még egy furcsaság, ha ide vesszük még azt a tényt is, hogy a csapathoz kapcsolódó különböző marketing jogok pedig Várszegi Gábor birtokában vannak, akkor még több ország érintett lehet a már említett Ausztrálián, Skócián, Anglián, Hollandián, Belgiumon, és Magyarországon kívül.

Aztán az is kérdéses, hogy a Fradi jelenlegi tulajdonosa teljesítette e azokat a vállalásokat, amik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel kötött szerződésben szerepelnek. Ha nem teljesítette, akkor a Magyar állam miért nem érvényesíti, a jogos szankciókat vagy miért nem bontja fel a szerződést vele szemben.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom fontosnak tartja, hogy az ország legnépszerűbb és legeredményesebb futball klubja az őt megillető méltó feltételek mellett létezzen és szolgálja az egész Magyar labdarúgást.

Ezért a jövőben több olyan javaslatunk is lesz ami az egész ügy kivizsgálására és a megnyugtató tulajdon viszonyok rendezésére fog irányulni.

Kérem önöket, hogy ezekben a törekvéseinkben támogassanak minket és közösen oldjuk meg ezt a problémát.

Szilágyi György – Jobbik


Válaszra sem méltatta a Fidesz a Fradi ügyét

A ferencvárosi labdarúgó csapat tönkretételére irányuló MSZP-s törekvésekre hívta fel a figyelmet az Országgyűlésben a Jobbik, ám a kormány – rendhagyó módon – válaszra sem méltatta a Fradi ügyét – mutatott rá közleményében Szilágyi György.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a Gyurcsány-kabinet telekspekulációs érdekből ellehetetlenítette a Ferencvárost, a Fidesz pedig nem vesz tudomást az ország legeredményesebb és legnépszerűbb egyesületének problémáiról. Az Orbán Viktor vezette kormány továbbra is hagyja, hogy a Fradi az MSZP prédája legyen.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom fontosnak tartja, hogy a Ferencváros az őt megillető méltó feltételek mellett létezzen és szolgálja az egész magyar labdarúgást. Mindezek miatt a Jobbik kezdeményezi a Ferencvárost évek óta ellehetetlenítő spekulációk, ingatlanmutyik és gyanús ügyletek kivizsgálását, valamint a tulajdonviszonyok megnyugtató rendezését -zárult a közlemény

barikad.hu