A választást követő reggel hallottam a rádióban, hogy Szili Katalin kimondta végre, ami már régóta nyilvánvaló, hogy az MSZP-nek vége van, és új baloldali pártnak kell szerveződnie.

Mesterházy Attila próbálta fürdetni a szerecsent, hogy Szili Katalinnak mi kerülte el a figyelmét, és hogy a választási eredményeik nem is olyan rosszak… Nemrég még azzal kampányolt, hogy legyünk büszkék a nyolc év „eredményeire”, és „többen vagyunk, mint bárki gondolná”… De hát nehéz a szart eladni, még ha díszcsomagolásba is rejtik, mert átlátszik és bűzlik. Ez meg is látszott a mostani választási eredményeken is. A jó szemű és szaglású választók látták és érezték is, hogy mivel ügynököl az MSZP.

Nehéz is pozitívan értékelni a csomagjuk tartalmát, amikor még az egyik legokosabb politikusuk Horváth Csaba is olyan egetverő hülyeségeket, „böszmeségeket” hangoztatott, hogy ingyenessé tenné a tömegközlekedést Budapesten… Először azt hittem, hogy ez a Kétfarkú Kutya Párt programja…

Abszurd helyzet, hogy Gyurcsány Ferenc meg arról beszél, hogy forradalom kell az MSZP-én belül. Olyan ez, mintha Ceausescu jelentette volna ki végnapjaiban, hogy forradalomra lenne szükség… De hát Gyurcsánytól szinte semmi sem meglepő, 2004-től ismerté vált ténykedésének függvényében.

Kár, hogy az MSZP prominens képviselőinek annyira büdös volt a munka, hogy Gyurcsány Őszödön elhangzott szavaival élve nem „az autófényezést”, a polgári foglalkozáshoz való visszatérést választották 2006.-ban, hanem „mesterüket” követve, erkölcsi felhatalmazás, választói megerősítés nélkül tovább folytatták az „elkúrást” és a hazudozást, mert a továbbiakban is jórészt csak ennyire telt tőlük.

Ez meg is látszott a GDP arányos államadósság drasztikus megnövekedésében, és sok minden más mutatóban. Ennek ellenére még 2008 őszén nem átállották „Lendületbe jöttünk!” táblákkal kidekorálni az országot… Remélem, hogy az országot elszegényítő, eladósító és mély morális válságba taszító meggazdagodott károkozók nem tudják majd jogi furfangokkal megúszni a felelősségre vonást és vagyonelkobzás is érinteni fogja majd őket.

Szili Katalin nem említette ugyan, de ha szerveződne egy új baloldali párt, az csak akkor érhetne el hosszú idő elteltével eredményeket, ha tisztességesen politizálna, teljes mértékben elhatárolódna az MSZP-től, kimondaná, hogy az MSZP nem baloldali párt és Gyurcsány és a többi felelős ellen távoltartási határozatot kérnének, hogy még a környékükre se mehessenek, nemhogy megpróbálják ismét osztani az észt a baloldaliak nevében.

Az őszödi beszéddel pozitív színben beállított „haknizás” pedig annyira szánalmas és beteges dolog, amivel már jól képzett pszichiátereknek kellene foglalkoznia, de ámokfutásuknak köszönhetően hiány van belőlük és az OPNI-t is felszámolták.

A legokosabb az lenne, ha belátnák bűneiket, bocsánatot kérnének a nemzettől és feloszlatnák az MSZP-t. Ismerve őket ennek kicsi az esélye, de remélhetőleg a folyamat vége mégis az lesz, hogy ez a baloldalinak nevezett kártékony, országot romba döntő párt mielőbb az atomjaira hull, és a kiérdemelt végső nyughelyére a történelem szemétdombjára kerül.

Bán András