Brüsszelben az Európai Bizottság Szlovákiával szemben alkalmazta az egyik legerősebb pénzügyi szankciót: sorozatban, gyors egymásutánban három ízben állította le az uniós támogatások kifizetését – figyelmeztet Farkas Iván, az MKP alelnöke.

Három operációs programban is felfüggesztette a jogosnak vélt támogatások teljesítését. Emellett széleskörű átvilágítás veszi kezdetét, amely a többi operációs programot, szakterületet is érintheti.

A Közlekedési Operációs Programban 44 millió euró kifizetését tagadta meg a brüsszeli bizottság, a közlekedési tárca mai és előző vezetése pedig azon veszekszik, kinek a hibájából. 90 milliónyi támogatást a Foglalkoztatottság és Szociális Felzárkóztatás Operációs Program keretében fagyasztottak be, 43 milliót pedig a Környezetvédelmi Operációs Program keretében tartanak vissza. Ez eddig körülbelül 177 milliót tesz ki, vagyis az idei költségvetés tavaly decemberi, utolsó kiigazításának 68 százalékát. Tetemes összeg ez, régi pénznemben kifejezve 5,3 milliárd korona.

Felvidék.ma – szebbjovo.hu

1361868180