Egy kiváló PISA-eredményeket felmutató kor gyermekeiként azt gondolnánk, azért vannak „tények”, melyeket nehéz félreérteni. Nehéz félreérteni azt, ha pont egy fideszes képviselő mondja el, hogy a frakcióülésre kész listával érkeztek a kormánypárti képviselők, ha az előzetes bírálatot készítő Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. elnöke odabírál két trafikot a sógorának, vagy ha a Fidesz-rendezvényeken haknizó ex-megasztáros fiúcskát is meg tudják dobni egy trafikkal.

De úgy tűnik, a trafikügy csak a folyamatosan balra tolódó szerkesztőségünkből látszik egyértelműnek, mert ahogy azt Ka-Steve mikroblogger tízpontos találata mutatja, a Magyar Nemzet olvasói valami nagyon mást kapnak ebből. Az mno.hu-n egészen különös hírcsokor tárul fel előttünk, melyből kiderül, hogy „duzzadó képet mutat a nyertes baloldali klientúra”, „az MSZP-s családtagok is nyertek a trafikpályázaton” – illetve a lap amiatt is aggódik, „Mit kezd majd saját trafikgyőzteseivel a baloldal?” Összefoglalva a hírfolyamot: a szocik már megint nyúlják a pénzt, de most még vannak olyan pofátlanok, hogy az egészet a kormányra is kenik.

 
A hivatalból elfogulatlan közmédia is igazán mindent megtesz a korrekt tájékoztatásért. Végül is korrekt, ha kizárólag a pártok egymást döfködő nyilatkozatait hozzák le, ami alapján az ecceri hírfogyasztó arra gondolhat, hogy „úgyis mindenki sáros”. A „trafik”-ra rákeresve néhány pártközlemény ugrik fel, a „trafiktender”-re egyszem portikozó Selmeczi-nyilatkozat, „trafikügy”-re a trafiktender politikai irányítását elismerő fideszes Hadházy Ákos nyilatkozatára érkezett sabloncáfolat. A 69 milliárdból működgető MTVA-nál nem telik egy saját információra, neadjisten egy alaposabb riportra.És persze „trafikbotrány” keresésre nincs találat, mivel ilyen ugye nem is létezik, csak „vádak” vannak és „cáfolatok”.

(Képviselő Funky blog nyomán)

szebbjovo.hu

1367732760