A Jobbik demonstrációja (november 16.) óta a második tüntetést szervezték Károlyi Mihály szobránál, ezúttal is a Jobbik ellen és Károlyi mellett. Legutóbb a minden bizonnyal félelmetes társadalmi erőt képviselő Magyar Szociáldemokrata és Liberális Unió érezte fontosnak, hogy kiálljanak a „vörös gróf” mellett és hangot adjanak kötelező félelmüknek és tovább rettegjenek a Jobbiktól.

Azt állították, hogy a szobron keresztül meggyaláztuk a magyar demokráciát, a magyar baloldalt és zsidóságot. Hmm… Most nem kezdenék ellenpéldák felsorolásába hogy ki mikor gyalázott kit, mert napestig a gép előtt kellene ülnöm, de azért van abban valami diszkrét báj, amikor az évtizedeken át diktatórikusan uralkodó kommunista söpredék jogutódjai most azt mondják, hogy mi jobbikosok „meggyaláztunk minden demokratát”…

Egyik kedvenc idézetem Károlyitól: „Minél kisebb lesz az ország, annál nagyobbra növök én. Mikor ellenzéki vezér voltam, megvolt egész Magyarország, amikor miniszterelnök lettem, elszakadt Horvátország és Szlavónia; öt megye marad, amire köztársasági elnök leszek, és Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyéből fog állani az ország, mire király leszek.” Hát igen, ilyen egy igazi demokrata, aki mélyen szolidáris volt, de semmiképp sem nevezhető hazaárulónak és valószínűleg semmi köze Trianonhoz sem, miután abban a történelmi környezetben leszereltek másfél millió magyar katonát…

Már megint Szanyi!

Az önjelölt kapitány – hűen hadvezérének szobra mellett – nem átallott olyat mondani, hogy az MSZP a „szolidaritás szimbóluma Magyarországon”. Hmm… Az elmúlt nyolc év szolidáris intézkedéseiből azért villantsunk fel néhányat: családi adózás eltörlése, vizitdíj- kórházi napidíj bevezetése, óvodák és kisiskolák bezárása, vasút vonalak tömeges megszüntetése, kórház privatizációk sokasága stb. Bár igaz: magukkal szolidárisak voltak: lásd Zuschlag, Hunvald, Hagyó, BKV, 4-es metró stb.

Szóval, ha ők jelentik a szolidaritást ma Magyarországon, akkor arra a következtetésre kellene jutnom, hogy a Jobbik testesíti meg a legvadabb, legönzőbb, egoista liberalizmust… valóban így volna!?

Mirkóczki Ádám