Forrai Richárd és Debreczeni Zoltán az MTI-hez eljuttatott írásos tájékoztatásokban visszautasította, hogy offshore cégekkel áll kapcsolatban.
“Soha semmilyen offshore cégben-céggel nem volt és jelenleg sincs kapcsolatom” – írta Forrai Richárd.
A vállalkozó kitért arra is, hogy a Fidesz sajtótájékoztatóján említett könyvelőcég tulajdoni hányadát 2011-ben értékesítette.
Debreczeni Zoltán közleményében azt hangsúlyozta: “cégeim törvényesen működő és adózó vállalkozások, melyeknek nincs köze semmilyen offshore céghez”.
Azt is kiemelte: könyvelőirodája kizárólag kézbesítési megbízotti szerepet töltött be az említett vállalkozásnál, ami kizárólag a vállalkozás nevére érkező küldemények átvételére jogosít fel, így az irodának nincs beleszólása a cég gazdasági döntéseibe, üzletvitelébe, és osztalékot sem kap.
Mindkét vállalkozó jelezte, hogy a hírekben megjelent alaptalan rágalmakat jogi útra fogja terelni.
Halász János pénteki sajtótájékoztatóján idézett egy csütörtöki hírműsorból, amelyben Novák Előd Jobbik-alelnök “kiszivárgott” levelére hivatkozva az hangzott el, hogy “a Jobbik-frakció pénze egy egyszemélyes kft.-hez folyik be, e kft. tulajdonosa pedig nem más, mint a párt oligarchája, Forrai Richárd, aki haverok cégeitől rendel többmilliós tanulmányokat a Jobbik számára”. “Az egyik legnagyobb összeg Forrai gyermekkori jó barátjához és üzlettársához, Debreczeni Zoltánhoz, valamint Debreczeni testvéréhez és sógorához került. Debreczeni és Forrai több cégen is osztozott már”.
(MTI)