Z. Kárpát Dániel a párt lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy kísérteties a párhuzam a devizahitelek rendezése és a brókerbotrány között. Utóbbi a Jobbik 2010 óta hangoztatott megoldási javaslataival megelőzhető lett volna, de ezt a Fidesz és az MSZP leszavazta – tette hozzá.
A bankok és a brókerházak kifosztották az embereket, “az egészségügy katasztrofális” állapotban van, mindez pedig megingatja az emberek biztonságérzetét – mondta.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke a lakossági fórumon Rig Lajost, a párt tapolcai képviselőjelöltjét olyan embernek nevezte, akinek kiváló a szakmai felkészültsége és az érdekérvényesítő képessége. Rig Lajos kiváló “egészségügyi harcos”, olyan jelölt, aki már bizonyított – fogalmazott. A tapolcai választás tétje az, hogy a veszprémi voksolás után “sikerül-e még egy szeget beleverni a Fidesz koporsójába” – fogalmazott.
Novák Előd azt mondta, hogy az MSZP megrendelésére készült közvélemény-kutatás szerint Rig Lajos a legesélyesebb jelölt Tapolcán, őt követi kis különbséggel a Fidesz jelöltje és a harmadik az MSZP.
Kiemelte: a térségben az egyik legfontosabb feladat a munkahelyteremtés, hiszen a megkérdezettek 60 százaléka az ezzel kapcsolatos gazdasági kivándorlást tartja a legnagyobb problémának.
A Jobbik úgy harcol a politikusbűnözés ellen, hogy a párt politikusai “jó példával járnak elöl”, például nem bújnak a mentelmi jog intézménye mögé, ellenzik a politikai álláshalmozást, nyilvánosságra hozzák hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát, és azt szorgalmazzák, hogy legyenek visszahívhatóak a politikusok – közölte.
Rig Lajos azt mondta, hogy a helyiek egyik legsúlyosabb problémája az ajkai kórház túlterheltsége, ami abból adódik, hogy a tapolcai kórház aktív ágyainak megszűnése után oda került a betegek 80 százaléka, miközben a szakemberek száma csökkent, az adósságállomány pedig 500 milliárd forintra emelkedett.
A képviselőjelölt kampányfogásnak nevezte, hogy a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje az egészségügy kérdésével, a turizmussal és a mezőgazdasági támogatásokkal kampányol, miközben ezeken a területeken az utóbbi időben nem történt előrelépés.
(MTI)