Apáti István azt mondta: a választási győzelem nemcsak azért lenne mérföldkő a Jobbik életében, mert ez lenne az első egyéni mandátuma a pártnak, hanem azért is, mert egyértelmű üzenetet küldene.
A tapolcai, sümegi, ajkai és e három nagy település környékén élő emberek azt üzennék a hatalomnak, valamint a baloldali kisebb vagy közepes méretű pártoknak: “a Jobbiknak sikerült átlépni a lélektani határt” azután, hogy ősszel Tapolcán megnyerték az önkormányzati választásokat, egy időközi országgyűlési választáson is egyéni mandátumot tudnak szerezni – fogalmazott.
Apáti István kitért a Jobbik országos aláírásgyűjtésére is, amellyel azt kívánják elérni, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak, illetve, hogy “a környékünkön dúló harcok” ellenére Magyarország teljes semlegességet tanúsítson a háborús cselekményekben. A párt ingyenessé tenné az alapszintű internetszolgáltatást, a bevándorlás megállítására pedig újra létrehozná a határőrséget.
Utóbbi kapcsán kiemelte, az elmúlt évekhez képest hússzorosára nőtt a beáramló menekültek száma, és “az sem kizárt, hogy ebben az évben a százezer főt is meghaladhatja” a számuk. Hozzátette, ezt azért tartja problémának, mert egy év alatt nem születik ennyi gyerek Magyarországon.
Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a csabrendeki fórumon a térség legnagyobb problémájaként azt jelölte meg, hogy nem létesültek új munkahelyek.
Ha pedig nincs munkahely, azzal egyenes arányban nő az elvándorlás – jelentette ki, hozzátéve, az elvándorlást tekintve Tapolca kistérsége országosan a harmadik, Sümeg és környéke pedig az ötödik.
A tapolcai kórházra kitérve elmondta, az ottani aktív ágyak elvesztése súlyosan veszélyezteti az ott élők egészségét. Megjegyezte: a kórház működése sokkal jobban fenntartható és biztonságosabb lenne, ha az aktív ágyakat visszahelyeznék, illetve a finanszírozást megemelnék.
Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.
(MTI)