Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője szerdai közleményében azt írta: a Fidesznek inkább az elesetteket, az időseket, nyugdíjasokat, a várólistás betegeket, a munkára vágyókat kellett volna segítenie ahelyett, hogy “Rogán Antalnak, Habony Árpádnak, Lázár Jánosnak, Szijjártó Péternek biztosította volna az urizáláshoz szükséges milliárdokat”.
A Jobbik jelöltje – folytatta – ezzel szemben a választói többséget bíró programmal rendelkezik, amely az egészségügy, a munkahelyek, a turizmus, az infrastruktúra, a közbiztonság, a szociális biztonság és a nyugodt nyugdíjas évek megteremtésének záloga lehet Ajkán és környékén.
Tuzson Bence, a Fidesz szóvivője Ajkán sajtótájékoztatón azt mondta, az a tétje a tapolcai időközi választásnak, hogy “megvédjük-e a rezsicsökkentést, végig tudjuk-e vinni a bankok elszámoltatását, és képesek leszünk-e munkahelyet teremteni” Ajka környékén is.
Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.
(MTI)