Kijelentette: Rig Lajos az egyik legjobb “fegyverhordozója, harcostársa” lenne a parlamentben, hiszen mindketten az egészségügy területén tevékenykednek.
Az egészségügy legsúlyosabb gondja az ágyszámcsökkenés, különösen azokban a körzetekben, ahol sok a kistelepülés, mivel onnan a megyeszékhelyre kell utazniuk az egészségügyi gondokkal küzdő embereknek.
Hozzátette: Magyarországon a GDP 7 százaléka jut az egészségügyre, míg például Németországban 14 százalék. Mindezt tovább fokozza az orvosok, az ápolók és a szakszemélyzet hiánya, amelynek elsődleges oka az alacsony fizetésekben keresendő. A rezidensek fizetése itthon 275 ezer forint, ötöde a nyugat-európainak, az orvosok pedig tizedannyit keresnek, mint Nyugat-Európában – ismertette az országgyűlési képviselő.
A folyamatban lévő egészségügyi struktúraváltás miatt további leépítések várhatók – jelentette ki. Hozzátette: ha a Fidesz szerette volna, már megtette volna a megfelelő lépéseket az egészségügy fejlesztése érdekében.
A legutóbbi közvélemény kutatások azt mutatják, hogy a Jobbik és a Fidesz között 200 ezer szavazó a különbség, stabilan a Jobbik a második legerősebb politikai erő – hangsúlyozta Lukács László György.
A jobbikos politikus beszélt a négy kérdést felölelő aláírásgyűjtésükről is, amelyet pártja a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjaztatása, az illegális bevándorlással szembeni zéró tolerancia, az ingyenes internethasználat ügyében és a béke kérdésében kezdeményezett.
A Jobbik tapolcai jelöltje, Rig Lajos hangsúlyozta: a térség legnagyobb problémája a tapolcai kórház aktív ágyainak megszüntetése, ami hátrányosan érinti a környező kistelepülések lakóit. Hozzátette: áprilistól az ajkai és a tapolcai kórházban újabb ágyszámcsökkenés várható.
Rig Lajos szavai szerint az egészségügyi átalakítás hibája, hogy nem veszi figyelembe a helyi adottságokat, hanem központilag hoznak döntéseket.
A képviselőjelölt választási programjáról szólva arról is beszélt, hogy fontosnak tartja a választókerület útjainak rendbetételét és a turizmus fellendítését.
Veszprém megye 3-as választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti.
(MTI)