Vona Gábor Gyurcsány Ferenc Figyelő-interjújára reagálva – amelyben a DK elnöke arról beszélt, hogy 2010 előtt Puch László, az MSZP és Simicska Lajos, a Fidesz akkori pénzügyi háttérembere közt egyeztetések folytak – azt kérdezte, hogy Pad Ferenc melyik párt jelöltje: “annak a Demokratikus Koalíciónak, amelyik korruptnak nevezi az MSZP-t” vagy annak az MSZP-nek, melyet Gyurcsány Ferenc elhagyott, mert “nem tudta levágni a korrupció hétfejű sárkányának fejét”.
Azt mondta, a Jobbik a Fideszt is korruptnak tartja, és az Országgyűlésben, illetve “2018-ban vagy még korábban” kormányra kerülve, a korrupció felszámolása az elsődleges feladatuk.
Orbán Viktor tapolcai látogatását Vona Gábor “furcsának és hiteltelennek” tartja. Néhány nappal a választások előtt jött rá a miniszterelnök, hogy a tapolcai kórház fontos – fogalmazott a Jobbik elnöke.
A tapolcai kórház ügyében a Jobbik jelöltjét, Rig Lajost nevezte a leghitelesebbnek, akit a kórház dolgozói szakszervezeti vezetőjüknek választották.
Vona Gábor kijelentette, “az ellenzék győzelemre esélyes jelöltje” most Rig Lajos, és a vasárnapi választás a Jobbik és a Fidesz jelöltje közt fog eldőlni. Megjegyezte, “az MSZP Ajkán köztudottan erős, de a választókerület többi településén annyira gyenge, hogy valószínűleg a végeredménybe nem fog tudni beleszólni”.
Úgy fogalmazott, az ajkaiaknak is át kell gondolniuk azt a döntést, hogy az esélyes jelöltek közül kire adják voksukat, “mert az MSZP-re adott szavazat elveszett szavazat lesz vasárnap” – mondta.
A művelődési központ egyik rendezvénytermében tartott lakossági fórumon Volner János, a Jobbik alelnöke köszöntötte a megjelent több mint száz érdeklődőt. Hangsúlyozta, a hazai politikai élet hárompólusúvá vált, a közvélemény-kutatások szerint már csak alig pár százezer szavazat van a Fidesz és a Jobbik között, ezért “ha valakinek van esélye, hogy lebontsa a Fidesz hatalmát, az a Jobbik” – jelentette ki.
A párt képviselőjelöltje, Rig Lajos a fórumon azt mondta, megválasztása esetén az ott élő 72 ezer ember akaratát, illetve a polgármesterekkel egyeztetve az ő elképzeléseiket akarja képviselni az Országgyűlésben. Úgy fogalmazott: egy képviselő feladata az is, hogy segítse az állami és európai uniós források lehívását is.
Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.
(MTI)