Vona Gábor pártja lesenceistvándi lakossági fórumán csütörtökön Gábor kifejtette, a múltat és a hiteltelenséget a Fidesz, a jövőt és a hitelességet a Jobbik jelenti a választópolgárok számára.

Azt mondta, ez a választás, a közvélemény-kutatási eredményeket is figyelembe véve, a Fidesz és a Jobbik jelöltje között fog eldőlni, szoros versenyben. Hozzátette: a szocialista jelölt leszakadt, így a Pad Ferencre adott voksok elveszett szavazatok.

Vona Gábor azt mondta, mindenkinek el kell döntenie, hogy a mostani, “ámokfutását folytató” Orbán-kormány jelöltjére, Fenyvesi Zoltánra adja voksát vagy pedig az új erőére, Rig Lajosra. Azt kérte a választóktól, hallgassák meg a politikusokat, de döntésüket ne pusztán a hallottak alapján, hanem az alapján hozzák meg, hogy a jelöltek mit tettek korábban, amikor “az élet felelősséget írt elő nekik”.

A Jobbik elnöke Rig Lajosról elmondta, szakszervezeti vezetőként ott volt a tapolcai kórházat megvédeni szándékozók közt, mentőként életeket mentett, egész életében olyanokért dolgozott, akik bajban voltak és segítségre szorultak. Vona Gábor úgy fogalmazott, jelöltjük a maga területén bizonyított, hiteles ember.

Rig Lajos a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a lesenceistvándi lakossági fórum előtt bejelentette, sajátja mellett gyermekei és felesége vagyonnyilatkozatait is nyilvánosságra hozza, ezek a Jobbik honlapján elérhetők lesznek.
A jelölt a fórumon arról beszélt, programjának fő pillére az egészségügy, leginkább az, hogy a tapolcai kórház kapja vissza a korábban megszűnt két osztályt, a sebészetet és a belgyógyászatot.

A fórum előtt tartott sajtótájékoztatón Vona Gábor az M1 hírcsatorna tudósítójának kérdésre válaszolva közölte, személyes találkozójukon azt mondta Kulcsár Gergelynek, egyértelműen ki kell fejeznie, hogy a Jobbikban kegyeletsértő cselekedeteknek nincs helye. A képviselő ezután megbánást tanúsítva látogatott ki a Duna-partra és helyezett el egy szál virágot a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

A Demokratikus Koalíció szombaton kérte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely jobbikos képviselő ügyében, aki egy öt évvel ezelőtti e-mail tanúsága szerint beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

Veszprém megye 3-as választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti.

(MTI)