Mint köztudott, Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP Frakciójának vezetője, a „jobboldal” örökös főpolgármester-jelöltje, a narancsszagú Civil Összefogás Fórum folytatásos nagygyűlésén „Szebb Jövőt!” köszöntéssel zárta beszédét.

Kedves Tarlós Úr! Nem kellett volna! Két okból sem. Az egyik, hogy a „Szebb Jövőt!” valakik szerint náci köszöntés. A másik, hogy nem az. Az első ok miatt Önt nem fogják többé meghívni hanukázni, de már a disznólábas Duna parti cipőkhöz sem zarándokolhat el. A második ok miatt az első ok valamennyi esete fennáll, ráadásul kiderül, hogy Ön lop is. Politikai karrierért akár köszöntéseket. A „Szebb Jövőt!” ugyanis a Magyar Gárda köszöntése, még a Jobbik is csak átvette tőlük. Gondolom a Gárdisták ezért nem sértődtek meg.

De nem úgy van ám az, hogy 14,7%-os Jobbik siker után bárki elkezdhet „szebbjövőzni”!

Főleg, hogy annak semmiféle politikai következménye nem lesz a saját pártján belül. Még akkor sem, ha nevezetesen Tarlós Istvánnak hívják. Mert ez gyanús. Hogy-hogy Öntől nem határolódnak el párttársai? Mi az, hogy nem váltják le pozíciójából, de még egy kis dorgálást sem kap? Csak nem megbeszélték előre az egészet Orbán Viktorral?! Még a végén igaza lesz a cionistáknak, hogy Önök a szélsőjobbal kacérkodnak! Na mindegy.

Egy dolgot viszont meg kell értenie: még ha úgy is köszönget, ahogy akar, az emberek a cselekedetei alapján fogják megítélni. Főleg a Jobbikosok. Kezdjük mindjárt ott, hogy nem egyezkedik poszt kommunistákkal és cionistákkal. Semmiről. Főpolgármesterré választása esetén nem osztogat nekik főpolgármester-helyettesi székeket, ahogy megígérte. Ez nem Óbuda, ahol polgármesterként megtette. A főváros működőképességére hivatkozva nem alkudozik velük Budapest költségvetésének részletkérdéseiről, amikor az egész úgy rossz, ahogy van. Főleg akkor, amikor a szoci Hunvald lecsukása miatt elvesztették a közgyűlési többségüket.

Nem lehet Pesty László a kampányfőnöke, aki a Jobbik debreceni második helyéről értesülve azt mondta; „Elég rossz vicc. Sajnos.” Nem lapíthat, amikor egy másik ország vezetője kijelenti, hogy felvásárolják Magyarországot. Nem tehet úgy, mintha nem venné észre; egy mind inkább növekvő kisebbség bizonyos egyedei terrorban tartják a becsületes polgárokat. Vidéken már a rendőröket is megtámadják.
Ilyen hozzáállással és ilyen emberek társaságában nem lehet szebb jövőt építeni. A miénket, jobbikos magyar emberekét biztos nem.

Zsinagógába persze járhat. Én is voltam mecsetben.

Gyenge Zsolt

barikád.hu