Tasnádi László rendészeti államtitkár leváltását követelte közleményben a Jobbik pénteken, a politikus állítólagos állambiztonsági múltja miatt.

“A rendészeti államtitkár napvilágra került III/II-es múltja miatt azt követeli a Jobbik, hogy Tasnádi Lászlót váltsa le a kormány. A kommunista önkényuralmi rendszert kiszolgáló, állambiztonsági múlttal rendelkező, ex-kommunista funkcionárius államtitkári megbízása a rendszerváltás sárba tiprása” – írta pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

A párt levélben fordult Áder Jánoshoz, amelyben azt kérdezik, hogy tudott-e az általa kinevezett államtitkár III/II-es múltjáról – áll a közleményben.

A HVG című hetilap június 19-ei számában azt írta, hogy Tasnádi László a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségébe tagozódó III/II-2 alosztályon tevékenykedett századosként. A HVG hivatkozik a Heti Válasz egyik 2009-ben megjelent cikkére, amely szerint Tasnádi László több ügynökkel is kapcsolatban állt Nagy Imre kivégzett miniszterelnök 1989-es újratemetésén.

(MTI)