A Vastagbőr blog bejegyzése: Bevallom, közel 2,5 év és 1100 poszt után már fásultan szoktam átpörgetni a Netvibes RSS-olvasóban a címeket … egész egyszerűen ez az ország több “hírt” (botrányt) termel, hogy azt egyáltalán be lehetne ép ésszel fogadni.

Nézzük csak a tegnapi napot, március 10, szerdai nap.

Bajnait tanúként hallgatták meg Sukoróról
Hmmm, máshol napokig zabálná a sajtó a sztorit, hogy pár hónapon belül már a második szocialista miniszterelnöknek kell tanúskodni a bíróság előtt. Tényleg csak ennyit tud a magyar sajtó?

Őrizetbe vették az Eclipse Zrt. vezetőjét
Hoppá, hoppá …. de érdekes. Pintér Sándor volt és leendő belügyminiszter lánya, mint az érintett cég projektvezetője, és a cég 20 milliárdnyi közbeszerzést nyer el, titkosított közbeszerzésen, erős MSZP-s és Fideszes kapcsolatok, micsoda sztori (lenne). Tényleg csak ennyit tud a magyar sajtó?

Hagyó: Nem menekülök Budapestről
Ó, Hagyó az év sztorija, hogy össze lehetne rakni a felemelkedésének és bukásának történetét, sokkal nagyobb a sztori, mint anno a Tocsik-ügy volt, erre az újságírók copypastelik az MTI-t. Tényleg csak ennyit tud a magyar sajtó?

Szlovákiának harmadáron van Sávolya
Ejnye, de kínos lebukás, miért nem verjük a kedves miniszter, MFB-elnök, beruházó és úgy mindenki orrát ebbe bele? Harmadáron, baszdki, harmadáron? Érted?! Tényleg csak ennyit tud a magyar sajtó? Itt meg kell említeni Bodoky tényleg remek munkáját a Balatonring ügyében, de baszdki, ez a munkája, oknyomozó újságíró. Hadd ne nyaldossam már körbe, mert végzi a munkáját, amiért a fizetését kapja.

Öt éve tart a leszakadásunk az eurózónától
A betyárját, azok a makacs számok. Elővettük már a volt és jelenlegi pénzügyminisztert? A volt és a jelenlegi miniszterelnököt? Megszakítjuk Nyakó, Lendvai vagy Mesterházy dicshimnuszát az elmúlt csodálatos 4 évről, és kőkeményen az orruk alá dörgöljük ezeket a számokat? És nem engedjük nekik, hogy eltereljék a szót? Nem hagyjuk, hogy csak mikrofonállványok legyünk a sajtótájékoztatójukon?! Tényleg csak ennyit tud a magyar sajtó?

Több száz milliót fizethet a MEH a Red Bull helyett
Klassz. Az adófizetők pénzéből egy magáncég egész napos promóciót rendezett a Főváros kellős közepén egy állami ünnepen a kibaszott termékéről. Jézusom, más országban egy ajándékkosár elfogadása miatt úgy rászáll a sajtó az illetőre, hogy pár nap alatt megeszi és kicsinálja, az a legkevesebb, hogy lemond, itt meg még a felelőst sem találják. Eszem megáll. Holnapra elfelejtjük. Tényleg csak ennyit tud a magyar sajtó?

Az utcai reklámért fizetnek legtöbbet a pártok
Ekkora ziccert, mint ez, el sem hiszem, hogy ezt is ki lehet hagyni. Lopott pénzből kampányolnak, ott van feketén-fehéren. És történik valami? Pont most nézem a West Winget (Elnök emberei), ott egészen egyszerűen nem is engedik másról beszélni a szóvivőt, mint amiről kérdeznek az újságírók. Minden érintett párt sajtótájékoztatóját meg kellene szakítani, hogy a sajtóközleményt majd szépen elolvassuk a honlapról, inkább válaszoljanak arra, hogy költöttek 2-3 milliárdot (!) reklámra a bevallott 386 millióból? És nem hagyni, hogy tereljen, nem hagyni, hogy tereljen, és nem hagyni hogy tereljen. Nálunk meg mi van? Linkeljem a Fidesz és az MSZP honlapját a sajtótájékoztatós videókkal? Szégyen, basszák meg, szégyen. Tényleg csak ennyit tud a magyar sajtó?

És ez csak 1 nap termése. Más (szerencsésebb) országban (mondjuk Kolumbiában) egy hét alatt sem gyűlik össze ennyi forró sztori…

Talán el kellene gondolkodni azon, hogy mekkora szerepe van a magyar sajtónak abban ami az elmúlt 4 (8) évben történt. Hogy következmények nélkül mertek milliárdokat lopni. és ne is a BKV-ra gondoljunk csak, ert ez csak aprópénz, elterelés. Strabag.Völgyhíd.Alagutak az M6-osnál.Grippen.MÁV-Cargo.Sukoró.Kalasnyikov-felújítás.Soroljam? Hiszen pont a sajtónak kellett volna buldog módjára utána menni a “nagy sztoriknak”, és “szétmarcangolni” az enyveskezű pofátlan senkiházi politikusokat, de a magyar sajtó inkább egy beszari, seggnyaló ijedt chihuahua módjára a gazdija löttyed golyóit nyalogatta.

Pörgessük már végig a neveket Aba Botondtól Veres Jánosig: Kit csinált ki a sajtó? Hát, egy ilyet tudok mondani: Demcsák Zsuzsa: belőle nem lett kormányszóvivő, mert abban a csodálatos 3 napban a teljes sajtó “sajtó” módjára viselkedett, és mindenki mindenkit csak erről a témáról kérdezett. Demcsáknak egyszerűen nem volt más választása, mint visszalépni.

Ennyi. Ennyit tud felmutatni a “nyilvánosság ereje”, a magyar sajtó. Egy Demcsákot. Mikor megünneplitek a sikereitek, és koccintotok a pezsgővel az éves szerkesztőségi bulin, akkor minden évben erre koccintotok?

A blogbejegyzés: itt folytatódik