A Bild szerint a szövetségi alkotmányvédelmi (BfV) hivatal kedd kora este eljuttatott Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszternek egy feljegyzést, amelynek alapján nem volt más választás, mint a hannoveri HDI Arena kiürítésének elrendelése.
A BfV egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott információk alapján azt írta, hogy egy csoport terrorista merényletre készül, több pokolgépet is fel akar robbantani a stadionban a mérkőzés közben.
A robbanószerkezeteket egy mentőautóban akarják becsempészni a stadionba. A terv szerint a csoport vezetője elvegyül a szurkolók között, és lefilmezi a merényletet. Később, éjfél után a hannoveri főpályaudvaron is felrobbantanak egy pokolgépet – írták.
Thomas de Maiziere csütörtökön Berlinben egy másik ügyben tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni a Bild értesülését.
A hatóságok nem találtak robbanószert Hannoverben, és nem vettek őrizetbe senkit. A főpályaudvaron ugyan egy vonaton felfedeztek egy gyanús csomagot, amelyet ellenőrzött robbantással ártalmatlanítottak, de kiderült, hogy pokolgéputánzat volt, nem tartalmazott robbanószert.
(MTI)