Tizedik születésnapját ünnepelte a Jobbik Debreceni Alapszervezete augusztus 15-én. A jeles eseményen a helyi mozgalom alapítói, Kulcsár Gergely megyei elnök, országgyűlési képviselő, valamint Kőszeghy Csanád Ábel városi elnök, önkormányzati képviselő mondtak ünnepi beszédet.
 

Kulcsár Gergely így fogalmazott: 2004-ben tíz huszonéves, nemzetben gondolkodó fiatal alapította meg a Jobbikot Debrecenben, szinte nulla politikai tapasztalattal. Mára ebből a tíz fiatalból öt még mindig aktívan, ezen a szervezeten belül küzd nemzeti ügyünkért, rajtam kívül Kulcsár Gábor és Kőszeghy Csanád Ábel önkormányzati képviselők, Kőszeghy-Deczki Anna megyei sajtófőnök, valamint Ujj István tagtársunk is töretlenül dolgozik a kezdetektől. Hozzáfűzte még: kényszerpolitikusok vagyunk, egyikőnk sem készült politikusnak, a kényszer szülte ezt a helyzetet, hiszen csak így tudunk eredményesen harcolni hazánkért.
 
Kulcsár Gergely arról is beszélt, hogy évekig csak Debrecenben létezett Jobbik alapszerveztet Hajdú-Bihar megyében, s majd Vona Gábor országos elnökké választása után kezdtek szaporodni a szervezetek, ám az igazi áttörést a 2009-es EP-választás jelentette, amikor megsokszorozódott az addigi taglétszám a megyében. Folyamatos erősödés jellemezte tehát az elmúlt évtizedet, választásról választásra jobb eredményt értünk el, és ez a tendencia még folytatódni fog – hangsúlyozta.
 
Jelenleg mind a megye, mind Debrecen második politikai ereje a Jobbik – emelte ki Kulcsár Gergely, majd így folytatta: nem szeretek jóslásokba bocsátkozni, mégis az az érzésem, hogy a következő jubileumi összejövetelen már a város első számú pártja leszünk, hiszen ahogy Vona Gábor is megmondta, „az emberek kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla”. Végül hozzátette még: az utunk egyenes, a célunk ugyanaz, mint tíz évvel ezelőtt, vagyis a magyarság megmentése és következetes nemzeti érdekképviselet. 
 
Kőszeghy Csanád Ábel városi elnök, a Jobbik polgármesterjelöltje így folytatta: tíz évvel ezelőtt még egyikőnk sem gondolta, hogy mára a Fidesz első számú kihívójaként indulhatunk az önkormányzati választáson. Majd fölidézte: számtalan megemlékezést, tüntetést, fáklyás felvonulást és sajtótájékoztatót tartottunk, így a város legaktívabb politikai erejévé váltunk, illetve az elmúlt négy év során a debreceni közgyűlésben is sikerült bizonyítani rátermettségünket.
 
A Jobbik polgármesterjelöltje az önkormányzati választással kapcsolatban kifejtette: az ország és a város második legerősebb pártjaként természetesen mind a 24 választókerületben indítunk jelölteket, akiket a jövő héten fogunk bemutatni. Elmondta még: a Jobbik természetesen önállóan indul, senkivel sem fogunk össze. Intenzív kampánnyal készülünk a helyhatósági választásokra, minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy a lehető legtöbb választópolgárt személyesen is el tudjuk érni. Végül így zárta: kérjük a debrecenieket, hogy szavazzanak nekünk bizalmat, mert szeretnénk bebizonyítani, hogy a jelenlegi városvezetésénél sokkal jobban és hatékonyabban tudjuk képviselni a város lakóinak érdekeit.