A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 2009. június 17-én délelőtt egy akkor még ismeretlen férfi rabolt ki a IX. kerületben egy Üllői úti pénzintézetet. Tőrkéssel fenyegette meg a biztonsági őrt, majd dulakodást követően elvette tőle lőfegyverét, amellyel az alkalmazottakat készpénz átadására kényszerítette. A férfi a megszerzett pénzzel menekülni próbált. Az ügyféltérbe lépő másik biztonsági őr figyelmeztető lövést adott le, ennek ellenére a támadó a helyszínről elmenekült. A rablás során senki sem sérült meg.
A BRFK nyomozói a rablással gyanúsított Sz. Józsefet kedden, nagyvarsányi lakásán fogták el. Az őrizetbe vett 47 éves férfi a kihallgatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen nem élt panasszal.
Sz. Józseffel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a BRFK rablási osztálya folytatja le. Az illetékes ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön elrendelte a férfi előzetes letartóztatását – olvasható a BRFK közleményében.
(MTI)