A párt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat érintő gazdasági tervüket három csoportra osztották: szakpolitikai intézkedések, gazdasági könnyítések, illetve adópolitikai és más kedvezmények.
Volner János jelezte, hogy elképzeléseiknek csak egy részét ismerteti kedden, a többit későbbi sajtótájékoztatókon mutatják be.
Hangsúlyozta, hogy az állami közbeszerzésekre túlnyomórészt nagyvállalkozások pályáznak, és a beruházások alvállalkozói, “a tápláléklánc alján” elhelyezkedő kivitelezők sokszor nem jutnak hozzá a pénzükhöz. A Jobbik ezért kisebb részekre bontaná a tendereket, így a kisebb vállalkozások is tudnának szerződni az állammal, nem csak az építőipari multik és a “kormányközeli nagyvállalkozók” – fogalmazott.
A foglalkoztatás adminisztrációját azzal könnyítenék, hogy a cégek az új munkavállalóikat akár online is bejelenthetnék.
A frakcióvezető azt is javasolta, hogy az online pénztárgépek legyenek alkalmasak az ingyenes adatátvitelre. A Jobbik arról is gondoskodna, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal működtessen olyan online felületet, amelyen keresztül a vállalkozások eleget tudnak tenni a számlázási kötelezettségeiknek – tette hozzá.
(MTI)