A Debreceni Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

 
A rendelkezésre álló adatok alapján a 78 éves sértettet 2013. március 11-én dél körül a debreceni Péterfia utcán szólította meg egy jól öltözött férfi azzal, hogy a Vöröskereszt Segélyszolgálatától hozott neki csomagot. Az idős ember beült a férfi kék színű, feltehetően kombi autójába, hogy otthonában vegye át a csomagot. A lakás konyhájában a képen látható férfi közölte az idős emberrel, hogy minden ajándék ingyenes, kivéve egy késkészletet, melyért 100.000 forintot kért, majd később az árat 50.000 forintra csökkentette. A sértett csak később a férfi távozása után vette észre, hogy nem csak az a késekért kifizetett pénze, de több tízezer forintja is eltűnt.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, hívja a 06-52/516-400/25-50-es számot, vagy a 107-es, 112-es ingyenesen hívható számokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét és kéri, hogy a fenti hasonló ajánlatokat ne fogadják el, legyenek gyanakvóak, ne dőljenek be a trükkösöknek és ne engedjenek be idegeneket a lakásba! Ha már megtörtént a baj, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget, az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es számokat. Próbálják megjegyezni a sietősen távozó „segítő” személyleírását, autójának rendszámát.

szebbjovo.hu

1367760780