Trump beszéde a merénylet nyomán kiéleződött faji ellentétek zűrzavarai közepette hangzott el. A várható elnökjelölt dicsérte a rendőrséget, és arról beszélt, hogy a rendet és a törvényt a legmagasabb szinteken is be kell tartani, egyébként “az ország megszűnik létezni”.
A kampánygyűlésen ismét támadta demokrata párti ellenfelét, Hillary Clintont, aki Trump szerint politikai életrajzához hozzáillesztheti, hogy “ő a status quo minisztere”. Clintont “gyöngekezűnek, nem hatékonynak, cinkosnak” minősítette, szerinte ezt bizonyította az úgynevezett e-mail-botrány is, amelyet nemcsak Clintonra, hanem az egész nemzetre nézve is zavarba ejtőnek nevezett.
Az üzletember-politikus bírálta a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is, amiért azt javasolta az igazságügyi minisztériumnak, hogy ne emeljen vádat Clinton ellen amiatt, hogy külügyminiszterként a magán e-mail-fiókját és szerverét használta elektronikus levelezésének lebonyolításához, és így bizalmas, titkosított információk is napvilágra kerülhettek. “Szándékosnak és törvénytelennek” nevezte a volt külügyminiszter szóban forgó eljárását, és emlékeztetett arra, hogy Clinton pár nappal ezelőtt az FBI-nál nem eskü alatt tett vallomást.
(MTI)