Vona Gábor ezt a miniszterelnök Tusnádfürdőn elmondott beszédére reagálva írta szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az ellenzéki párt elnöke szerint a magyaroknak elegük van az “állandó háborúskodásból, a hatalmi arroganciából, a korrupcióból”. Úgy folytatta: Magyarországnak nyugalomra van szüksége, ehhez pedig erős határőrségre, nyugati bérekre, színvonalas egészségügyre és modern oktatásra, de legfőképp tisztességes kormányra, amely “a szocialista helytartók és a fideszes oligarchák” helyett a nép pártján áll.
Úgy értékelt: Orbán Viktor továbbra sem képes az emberek valódi problémáival foglalkozni, helyette “a saját démonaival küzd”. Nem az ország sorsáért, hanem a saját hatalmáért aggódik, ezért bukása “szükségszerű”, hogy Magyarország “az orbáni rögeszmék” helyett a józan ész útjára léphessen – fűzte hozzá Vona Gábor.
Kiemelte, a Jobbik, ha kormányra kerül, 2018-tól felszámolja “a rendszerszintűvé vált korrupciót”, hogy jusson pénz bérekre, nyugdíjakra, egészségügyre és oktatásra. Magyarország a “fokozódó nemzetközi elszigetelődés” helyett a Jobbik által kiharcolt európai szintű bérunióval egy új, igazságos és szolidáris Európa zászlóvivője lesz – írta a Jobbik elnöke -, ahol egyenlő munkáért egyenlő bér jár, és ahol végre mindenki a saját szülőföldjén boldogulhat. Mert csak az az ország lehet sikeres, amelyet nem elhagynak, hanem ahová visszaköltöznek a polgárai – hangsúlyozta Vona Gábor.
(MTI)