A Sony figyelmeztetést adott ki, miután kiderült: a VAIO notebook család új tagjainak akkumulátorai túlhevülhetnek és tűzveszélyesek lehetnek.

A japán gyártó a Wall Street Journal tudósítása szerint közölte: azonnal leállítja az érintett, Vaio Fit 11A laptopok gyártását. A Sony összesen 25.905 darabot adott el a típusból, ebből 7.158-at Európában. A notebook második legnagyobb piaca Japán, ahol 3.619 darab talált gazdára, az Egyesült Államokban eddig mindössze 497 darab kelt el a februári bevezetés óta.

A vállalat közleményében arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy az érintett akkumulátor nem távolítható el a számítógépből, és egy külső beszállítótól származik. Az SVF11N1XXXX típusszámú VAIO notebookok használóinak a Sony azt tanácsolja, hogy azonnal kapcsolják ki a készüléket és áramtalanítsák. A cég dolgozik az érintettek listájának összeállításán, a vásárlók hamarosan ingyenesen kicseréltethetik a hibás akkumulátort. A Sony közölte: várhatóan két héten belül közlik a visszahívás költségeit.