Nem kétséges, a felvilágosult Európa morális értelemben is rohamléptekkel fejlődik. Ennek egyik ékes példája, hogy nagyjából három hete Dániában törvényileg is tilos az állatokkal való szexuális aktus. Mielőtt valakiben felmerülne a kérdés, miszerint mi ebben a hír, annak jelezném, hogy eddig teljesen legális volt a dolog. Ráadásul olyan népszerűségnek örvendett, hogy a dánok mellett tömegesen jelentek meg az országban az állatszexturisták, minek hatására egész turisztikai iparág fejlődött ki az aberráltak kiszolgálására.

A történet mára aztán olyan méreteket öltött, hogy a dán kormányzat kénytelen volt törvényi szigorítással élni. Egy 2011-es kutatás szerint ugyanis „elérte a 10-15%-ot azoknak az eseteknek a száma, amelyben a szexuális interakció (vagy akció) ember és állat között zajlott”. Magyarul Dániában eljutottak oda, hogy nagyjából minden tizedik ember „vetett már szemet állatra, vagy engedte, hogy egy állat szexuális vágyódása az ő részvételével beteljesüljön, vagy más megközelítés alapján az adat azt is jelentheti, hogy az állati szexet élvező emberek elképesztő gyakorisággal művelik azt, és az élményeikről bátran be is számolnak.”

Hogy a dolog mennyire nem bulvártéma, azt jól jelzi, hogy a dánok kormányzati szintre emelték a kérdést. A korábbi állatvédelmi törvény úgy fogalmazott, hogy csak abban az esetben tiltott a szex az állatokkal, amennyiben az nem fáj nekik. Azonban ez a jogszabályi megfogalmazás valljuk meg, nem nagyon teremtett egyenlő feltételeket a ”felek” között. Időközben rájött erre Dan Jorgensen, az ország mezőgazdasági minisztere is, aki aztán kiállt a mikrofonok elé és jól belemondta a nagy okosságot a kamerákba: „A korábbi szabályozás nem védte eléggé az állatokat. Nehéz volt ugyanis igazolni, hogy egy állatnak valóban fájdalmat okoz-e, ha egy ember szexel vele. Ezért meg kell adni a kételkedés lehetőségét…”

cow
Hogy a törvénymódosítás után kitör-e a forradalom arrafelé, vagy szerveződnek-e liberális tömegtüntetések a kecskedugás legalizálása érdekében, egyelőre még nem tudható. Úgy ahogy az sem, hogy a magasságos Európai Parlament napirendjére veszi-e ezt a nagyon fontos és az emberi szabadságjogokat mélyen sértő dán szabályozást. Pedig igazán foglalkozhatnának az üggyel a felvilágosult, liberális képviselő hölgyek és urak..

Legalább addig se minket aszogatnának…

Radical Puzzle blog