Tisztújítás történt a Jobbik Debreceni Alapszervezeténél – jelentette be sajtótájékoztató keretében Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, majd bemutatta a média munkatársainak Keresztesy Gergőt, az alapszervezet új elnökét.

Kulcsár Gergely és Keresztesy Gergő

Kulcsár Gergely elmondta, az előző debreceni elnökség mandátuma ugyan még nem járt le, de Kőszeghy Csanád Ábel exelnök lemondása miatt rendkívüli tisztújításra volt szükség. Kőszeghy azért mondott le a debreceni elnöki posztról, mert a közelmúltban hivatalosan is a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje lett a Hajdú-Bihar megyei 2. számú (debreceni) választókerületben. Emellett a nemzeti néppárt helyi önkormányzati frakcióját is vezeti, így a Jobbik debreceni elnöki tisztét már nem kívánta továbbvinni a választásokig. Kulcsár hozzátette: Kőszeghy Csanád Ábel magánéletében is örömteli változás állt be a közelmúltban, megszületett a kislánya, és ez is hozzájárult a döntéséhez.
 
Az új elnök, Keresztesy Gergő személye nem ismeretlen a választópolgárok előtt, hiszen eddig a helyi ifjúsági tagozat munkáját irányította, valamint a Jobbik képviselőjelöltje volt a májusban lezajlott debreceni időközi önkormányzati választás során – Kulcsár szerint az ezen területeken felmutatott teljesítménye alapján joggal szavazott neki bizalmat a debreceni tagság. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a Jobbik debreceni tagsága egyhangú szavazással választotta meg az új elnököt, továbbá az általa felkért négy alelnököt is.
 
Keresztesy Gergő bemutatta a régi-új alelnököket, akikkel a jövő évi választásokig a debreceni szervezet munkáját fogják irányítani. Közülük Ágoston Tibor, Csikai József és Kőszeghy Csanád Ábel debreceni önkormányzati képviselők, Bogdán Szabolcs pedig a Jobbik megyei sajtófőnöke. Keresztesy elmondta, hogy az alapszervezet vezetése során támaszkodni fog a négy alelnök tapasztalatára, és bízik benne, hogy mind a helyi Jobbik-frakcióval, mind az Ifjúsági Tagozattal együttműködve olyan teljesítményt tudnak majd felmutatni, amellyel hozzájárulhatnak a Jobbik 2018-as választási sikeréhez.
 

Keresztesy Gergő hozzátette: debreceni elnökké választása miatt lemondott a helyi ifjúsági tagozat vezetői tisztségéről.

szebbjovo.hu