Végre jut a 200 milliárdos fejlesztési programból a Csapó utcán élők problémáinak megoldására is, hosszú évek és számtalan baleset után a Jobbik javaslatára megépítik a kerékpárutat – jelentette ki Herpergel Róbert önkormányzati képviselő, aki szerint „ideje volt már a városvezetésnek felhagyni a kifogások keresésével”.

Herpergel Róbert a helyszínen

Herpergel Róbert a helyszínen

A képviselő emlékeztetett: a Csapó utca kerékpárforgalommal kapcsolatos problémájára a Jobbik már 2013-ban is felhívta a figyelmet, Kulcsár Gábor akkori önkormányzati képviselőnk többször is jelezte a város felé a kerékpárút kialakításának szükségességét. Debrecennek egy olyan pontjáról van szó, ahol a kerékpáros forgalom az egyik legnagyobbnak nevezhető a városban, számos balesetet okozott már a lépcsőházakból kilépő lakók és kerékpárosok váratlan találkozása – tette hozzá.

Annak idején a városvezetés azzal az ürüggyel utasította el a Jobbik kerékpárúttal/sávval kapcsolatos javaslatot, hogy az említett útszakaszon a járda szélessége nem teszi lehetővé egyesített gyalog- és kerékpárút kialakítását – emelte ki. Majd hangsúlyozta: azt a tényt teljesen figyelmen kívül hagyták, hogy a kerékpárforgalom szinte évről évre növekszik ezen a szakaszon.

Herpergel Róbert úgy véli: a város szakértői véleményét megcáfolta, hogy a Hatvan utcán kialakított kerékpárút bizonyos szakaszokon a legnagyobb jóindulattal is alig nevezhető egy méter szélesnek, a Csapó utcán lakók kerékpárúttal kapcsolatos kérésével pedig egyáltalán nem foglalkoztak. Úgy fogalmazott: a tények már akkor is bennünket igazoltak, amit a város,  számtalan gyalogos-kerékpáros ütközés után végre belátott. Az idei költségvetésben már helyett kapott a Csapó utca útburkolatának rendbehozatala egy kialakítandó kerékpársávval.

Korábbi jobbikos sikerként említette még a menekülttábor bezárását is, melyhez szerinte „szükség volt a nemzeti ellenzék demonstrációira, sajtótájékoztatóira, valamint a helyiek folyamatos segélykiáltására ahhoz, hogy ez a lépés megtörténjen”. Majd azt is elmondta: tavaly az egyház Ondódon szeretett volna gyógyult szenvedélybetegeknek helyet kialakítani, amikor is az ottani lakosok végső kétségbeesésükben szintén a Jobbikhoz fordultak, és közvetítőként sikerült elérni, hogy a szenvedélybetegeket ne vigyék a jogosan rettegő ondódiak közé.

szebbjovo.hu