A Jobbik szerint erősödésüket és térnyerésüket bizonyítja, hogy jelöltjük nyert Kutason, a vasárnapi időközi helyhatósági választásokon.

A Jobbik ezúttal nem a hagyományosan erős terepének számító Kelet-Magyarországon, hanem a Somogy megyei Kutason érte el a legjobb eredményt, amikor az 1500 fős község 18 egyéni listás indulója közül a Jobbikjelöltje, Pávlicz Zsolt szerezte a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi választásokon – hívta fel a figyelmet Szabó Gábor, az ellenzéki párt pártigazgatója hétfői közleményében. Ismertette: pártja jelöltje a 719 érvényes szavazatnak több, mint a felét, 381-et nyert el vasárnap, Kutason.

"Az emberek valódi problémáira koncentráló, cselekvésközpontú programjával elért első hely újabb bizonyíték a nemzeti párt erősödésére és térnyerésére" – tette hozzá. Emlékeztetett: Kutas mellett nemrégiben Tuzséron, azt megelőzően pedig Gyöngyöspatán, Tiszavasváriban, Kosdon és Monorierdőn is jobbikos polgármestert és képviselő-testületet választottak az ott élők. Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfőn sajtótájékoztatón mutatta be Ferkovics Tibort, Tuzsér új, jobbikos polgármesterét. Úgy értékelte, hogy ezek a sikerek is azt bizonyítják, az emberek nyitottak a Jobbiktisztességes kampányára. Minden megválasztott politikustól azt várja, hogy a Jobbik programját helyi szinten valósítsa meg – mondta.

(MTI)