Kőszeghy Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője mutatta be a sajtó munkatársainak a nemzeti néppárt újabb országgyűlési képviselőjelöltjét. Herpergel Róbert a Hajdú-Bihar megyei 1. számú választókerület jobbikos jelöltjeként méreti meg magát jövő tavasszal a választásokon.

Herpergel Róbert És Kőszeghy Ábel

Kőszeghy Ábel a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “Herpergel Róbert, aki 2014 ősze óta önkormányzati képviselő, eddig is kiválóan képviselte Debrecen lakóinak érdekeit. Reméljük, hogy jövőre már országgyűlési képviselőként teheti ezt.”

Herpergel Róbert elmondta: gyakran járja a várost, és találkozik olyan problémákkal, amelyekről a Fidesz azt sem tudja, hogy léteznek. Ide sorolta Debrecen egyre fokozódó közbiztonsági problémáit. “Narkósok, prostituáltak és a cívisvárosba portyázni járó hajdúhadházi bűnözők jelennek meg közterületeinken, sajnos egyre nagyobb számban” – mutatott rá a képviselőjelölt.

Herpergel Róbert a Debrecen Televíziónak nyilatkozik

Herpergel Róbert kiemelten fontos témaként említette az “összeomlani készülő egészségügyet” is. Saját tapasztalatként elmondta, hogy a klinikai ambuláns szakrendeléseken várakozással eltöltött órainak számát immár napokra lehet váltani. “A képalkotó vizsgálatokra sorban állók még sokkal rosszabb helyzetben vannak, mivel ott a listák minimum 2-4 hónap hosszúságúak, és akkor még nem is beszéltem a műtéti várólistákról” – sorolta a képviselőjelölt, hozzátéve: mindezt tetézi az orvosok és a képzett kórházi személyzet elvándorlása.

Herpergel Róbert emlékeztetett rá, hogy az utóbbi években többször nyújtott be a klinikával kapcsolatban módosító indítványokat az országos költségvetéshez, a Jobbik parlamenti képviselőinek segítségével. Sajnos azonban ezeket az indítványokat a fideszes többség rendre leszavazta, ezért is kényszerülnek a debreceniek hosszú várakozásra a klinikán. “A Fidesz multimilliomossá vált képviselői nem érthetik és nem is akarják megérteni, milyen egy TB-s szakrendelésen várakozni hosszú órákat. Nekik ott vannak a magánorvosaik és a várólistán kívüli lehetőségek sora, amit játszva kifizetnek” – vélekedett a képviselőjelölt.

Herpergel Róbert leszögezte, nem mondott le róla, hogy plusz forrásokat szerezzen a debreceni egészségügyi intézményeknek, ezért a jövő évi költségvetéshez is benyújtja majd módosító indítványait.

szebbjovo.hu