Fontos bejelentenivalóm van, ma Magyarország második legerősebb pártja a Jobbik – mondta az eredmények ismeretében Vona Gábor a párt elnöke. A politikus szerint ezzel a párt nemcsak sikert ért el, hanem óriási felelősséget is vállalt magára. Vona köszönetet mondott minden választónak, különösen azoknak, akik a Jobbikra szavaztak. Megköszönte a munkát a párt aktivistáinak is a kampány során végzett tevékenységükért.

Az alacsony részvétel Vona szerint üzenet: megmutatja, hogy a magyarok nem hisznek az jelenlegi Európai Unióban. "Mi is szeretnénk egy közös Európát, de nem ilyet" – jelentette ki. Pártja teljesítményéről szólva elmondta: eddig soha nem sikerült megelőzni az MSZP-t, ma ennek az ideje is eljött. A kitűzött célt a támogatók segítségével sikerült elérni: a Jobbik lett Magyarország legerősebb ellenzéki pártja. Mindez nem volt egyszerű, hiszen a párt aljas támadásoknak volt kitéve a Fidesz és az MSZP részéről, ám az eredmény bizonyítja, hogy a Jobbikot nem lehet megroppantani, mert egy stabil, betonkemény párt.  Vona szerint nem a Jobbik roppant össze, hanem az MSZP. Ezáltal a radikálisok váltak a Fidesz váltópártjává, és a kormánypárt gazdagokat támogató politikájával ellentétben a Jobbik lett az utolsó mentsvár a magyar embereknek. A párt elnöke gratulált a Jobbik három kijutó jelöltjének. Vona szerint innentől egy mondat lebeghet a szemünk előtt: "a másodikból lesz az első". A politikus beszédét vastaps fogadta.

"Egy talpalatnyi földet sem akarunk a külföldiek kezén látni"
 

Büszke és boldog vagyok, mert magyar vagyok, tudom, hogy hazánkból soha többé nem tudnak diktatúrát csinálni – mondta Morvai Krisztina a választást követő sajtótájékoztatóján.

Olyan körülmények között értük el ezt a sikert, amely körülmények alkotmányjogi szempontból közelebb állnak a diktatúrához, mint a demokráciához, mert kiderült, hogy a sajtó, az igazságszolgálatok, a titkosszolgálatok és az ügyészség totális kontroll alatt állnak. 

Ti megmutattátok, hogy nem lehet visszahozni az 50-es éveket visszahozni Magyarországra. Köszönjük nektek a bölcsességeteket – mondta. 

A Jobbik EP-listavezetője kiemelte az internet fontosságát. Nagy diadala ez a győzelem az internetnek is, hiszen sokak bánatára az internet szabad. Használjuk ki még ennél is jobban, hogy érezzük azt, hogy szabadak vagyunk – tette hozzá.

A Jobbik nem úgy érte el, hogy totális kontroll alatt tartotta a médiát, a titkosszolgálatokat, meghallgattuk a kisgazdákat, a kisembereket, meghallgattuk az emberek problémáit.

A következő feladat

A jövő kapcsán elmondta: a földvédő mozgalmakkal fogunk harcolni mind a külfödiek mind a hazai oligarchák földrablásai ellen, Össze fogunk fogni a többi gyarmati sorba tartott országok földvédő mozgalmaival. Hozzátette: egyetlen talpalattnyi földet sem akarunk külföldiek kezén látni. 

A Jobbik 18 megyében a második legerősebb párt!

A választási adatok szerint a nemzeti párt Csongrád és Budapest kivételével már a legerősebb ellenzéki párt. Vona Gábor közölte, a Jobbikra azzal, hogy második politikai erővé vált, hatalmas felelősség hárul a magyar emberek képviseletében.