Az ügyészség szerint G. Balázs többször vásárolt kábítószert a marihuána eladásával is foglalkozó áldozatától, vagy számítógép összerakásában kérte a segítségét, és 2010. január 30-án éjjel is felment az ő Pécs kertvárosi, Fáy András utcai lakásába. A két férfi dulakodni kezdett, a vádlott egy olajsütővel többször fejbe verte ismerősét, majd késsel elvágta a nyakát.
Bár a poligráfos vizsgálat eredményei, egyes tanúvallomások, valamint a sértett nála megtalált mobiltelefonja arra engedett következtetni, hogy G. Balázsnak köze lehetett az esethez, 2012-ben a Pécsi Törvényszék és jogerősen a Pécsi Ítélőtábla is felmentette őt, mert nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani a bűnösségét.
A hétfőn kezdődött tárgyalásra perújítás keretében kerül sor, amelyről a Pécsi Ítélőtábla egy új vallomás alapján határozott. Ebben egy férfi azt állította: aznap G. Balázzsal együtt mentek el a sértetthez, hogy kirabolják. Amíg azonban ő a lakás egy másik helyiségében volt, társa megölte a sértettet.
G. Balázs a perben újfent azt hangoztatta, hogy nem követte el a bűncselekményt, abban nem vett részt. Hozzátette: a felmentő ítélet óta párkapcsolatban él, neki és élettársának gyermeke született, nem érti, miért kell újra bíróság előtt állnia. Azt is mondta: ebben az eljárásban már nem kíván vallomást tenni és kérdésekre sem válaszol.
A tárgyalás kedden folytatódik a Pécsi Törvényszéken.
(MTI)