Volner János, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján előkészítetlennek, meggondolatlannak, az egyeztetéseket nélkülöző jogszabály-alkotási politikának minősítette az útdíj körüli helyzetet.
Kifogásolta az autósokat terhelő magas jövedéki adót, parkolási díjakat és az elektronikus útdíjat. Mint mondta, azzal egyetértenek, hogy a megyei matrica a lakosság egy részének tehercsökkenést jelent, azt ugyanakkor bírálta, hogy a kormány nem vetette el az autópályák fővárosi bevezető szakaszaira vonatkozó díjfizetési kötelezettséget.
A jobbikos politikus egyúttal jelezte: a kormány lelepleződött, mert az Európai Unió tagadta, hogy előírná a fizetős szakaszok bővítésének szükségességét. Hozzátette: elutasítják a kiterjesztést, mert az elkerülők, pályaszakaszok tehermentesítik a nagyvárosokat.
Volner János arról is beszélt a kedd reggeli, útdíjról szóló – határozatképtelenség miatt berekesztett – rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban, hogy egyetértettek volna a parlamenti vita lefolytatásával.
(MTI)