Zsíros Zsolt megyei főügyész közölte: az előzetes letartóztatásban lévő 39 éves vádlott 2014 őszén esténként és éjszakánként gépkocsijával rendszeresen közlekedett a főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán azért, hogy az elhaladó autókat kövekkel megdobálja.
Több tízezer forintos kárt okozott azzal, hogy a szemből érkező autók szélvédőjére követ dobott kocsija lehúzott ablakán keresztül. Ezzel veszélyeztette a közlekedés biztonságát is.
Zsíros Zsolt hangsúlyozta: csak a szerencsén és a gépkocsivezetők lélekjelenlétén múlott, hogy senki nem sérült meg egyik esetben sem.
A férfi 2014 novemberében egy-egy éjszaka már több gépkocsit is megrongált, végül sikerült elfogni az országúton kődobálás közben. Utolsó bűncselekményét kábítószer hatása alatt követte el, és a lakásán is találtak csekély mennyiségű drogot.
A Nyíregyházi Járási Ügyészség 36 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével, 21 rendbeli rongálás vétségével, kábítószer birtoklásának vétségével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta meg a férfit, aki a bűncselekmények nagy részét beismerte, de a tetteire nem adott magyarázatot.
(MTI)