Szanka Ferenc közölte, a jelenleg 39 éves férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.
A vádirat szerint a férfi az akkor még fiatalkorú barátnőjével érkezett Szegedre, hogy továbbmenjenek a szüleihez, akikről annyit tudtak, hogy Domaszék mellett, egy tanyán élnek. Már túl késő volt, így csak taxival folytathatták volna az útjukat, erre viszont a vádlottnak nem volt elég pénze. A férfi elhatározta, hogy akár a sofőr élete árán is megszerzi a taxis pénzét, miután az őket Domaszékre vitte.
A férfi megalkudott a taxissal a tarifáról, és elindultak a Szeged melletti faluba. A lány elöl, a sofőr mellett, a vádlott hátul ült. A község mellett letértek egy földútra, ott a férfi elővette a nála lévő kalapácsot és azzal többször fejen ütötte a sofőrt, aki védekezni próbált. A vádlott folytatta a taxis bántalmazását, majd kihúzta a gépkocsi elé, és ott tovább ütötte, egészen addig, amíg a sértett életjeleket mutatott.
A szakértői vélemény szerint a sértett fejét legalább 22 ütés érte. A vádlott átkutatta a taxis ruházatát, magához vette az aznapi bevételt – négyezer forintot – és a sértett mobiltelefonját, majd a holttestet elrejtette a kukoricásba. A maradványokat több héttel később aratók találták meg.
A vádlott és barátnője beültek a taxiba és elhajtottak, egészen Bonyhádig jutottak, ahol az autóból kifogyott a benzin. Ezután busszal Budapestre mentek, ahol eldobták a mobiltelefont, majd a pénzt elköltötték.
A bűncselekmény elkövetése után 16 és fél évvel jutottak a nyomozók olyan adatok birtokába, amelyek alapján európai elfogatóparancsot bocsátottak ki a 39 éves balatonmáriafürdői T. Roland ellen. A magyar rendőrök információi alapján a férfit a német hatóságok 2015. április 23-án fogták el, majd átadták Magyarországnak. A férfi kihallgatásán elismerte tettét.
(MTI)