Ibolya Tibor közleménye szerint januárban egy XXI. kerületi egészségügyi intézetben az 53 éves vádlott anyával együtt azt kérte a velük foglalkozó orvostól, hogy egyszerre utalja be őket egy kórház osztályára. Az orvos szakmai okokból elutasította a kérésüket, ami miatt a vádlott egyre indulatosabb lett, majd amikor a sértett felállt, hogy kinyissa a rendelő ajtaját, a férfi két kézzel megragadta a nyakát és szorítani kezdte. Csak akkor hagyta abba, amikor az orvos munkatársai megjelentek a rendelőben.
A vádlott egy hónappal később a rosszulléte miatt telefonon kihívta a mentőket XXI. kerületi lakásába. Amikor a mentőápoló és a gépjárművezető további vizsgálatokra kórházba akarta vinni, dühös lett, egyik kezében egy konyhakéssel, a másikban pedig egy konyhai húsvágó bárddal fenyegetőzve kiabálta a mentőknek, hogy hagyják el a lakást. A megrémült sértettek menekülni kezdtek, de a vádlott a bárdot nagy erővel feléjük dobta.
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit közfeladatot ellátó személy elleni, két rendbeli – egyszer felfegyverkezve elkövetett – erőszak bűntettével vádolja.
(MTI)