Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló három férfi és három nő 2010-ben határozta el, hogy szerény anyagi körülmények között élő lányokat szerveznek be külföldi prostitúciós munkára. Az ezzel kapcsolatos feladatokat megosztották egymás között: egy részük felkutatta a prostitúcióra vállalkozó lányokat, mások a kiutaztatásukat intézték, a vádlottak egy része pedig külföldön felügyelte a lányok munkáját és kezelte az általuk megszerzett jövedelmet.
A beszervezett lányoknak magyarországi, svájci és németországi bordélyházakban, illetve az utcán kellett dolgozniuk a vádlottak szoros felügyelete mellett. Futtatóik azt ígérték nekik, hogy rövid idő alatt meggazdagodhatnak, a megszerzett jövedelmük felét azonban elvették tőlük.
Öt év alatt a vádlottak legalább tíz lányt vettek rá a prostitúcióra, amelynek bevételéből különböző arányban több tízmillió forinttal gazdagodtak – ismertette Zsíros Zsolt. A főügyész hozzátette, a vádemelést megelőzően a Nemzeti Nyomozó Iroda csaknem két évig nyomozott az ügyben.
A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben elkövetett, többrendbeli, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat, és valamennyi vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint a bűncselekmény útján szerzett vagyon teljes elkobzását indítványozta.
(MTI)