Lezárta a Malina Hedvig ellen hamis tanúzás gyanúja miatt indított vizsgálatot a szlovák főügyészség. Várhatóan vádemelési eljárást kezdeményeznek az ügyben a bíróságon.

Malina Hedvig ügye 2006. augusztus 25-én kezdődött, amikor az akkor 23 éves diáklányt Nyitrán két férfi megverte. Hedvig ellen 2007 májusában a szlovák főügyészség hamis tanúzás vádjával indított eljárást, melyet most, 2014. januárjában zárt le.

"Az ügy vizsgálati anyagának áttanulmányozása lezárult" – erősítette meg Andrea Predajnová, a főügyészség szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek.

A témában a SME közölt cikket január 23-án. Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje kijelentette várhatóan vádemelési eljárással folytatódik az ügy. "A Katarína Sonderlich Roskoványi ügyésznő közvetve ezt mondta nekünk" – nyilatkozta Kvasnica.

Az ügyvéd az MTI-nek elmondta: megdöbbentőnek tartja, hogy az ügyésznő már az egyeztetés kezdetén közölte velük: a vizsgálati anyagot továbbítják a bíróságra. "Nem kaptunk lehetőséget arra, hogy olyan lépésekre tegyünk javaslatot, amelyek elvben cáfolhatták volna védencem állítólagos bűnösségét" – hangsúlyozta Kvasnica.

A vizsgálat évei során a közben kétgyermekes édesanyává vált egykori diáklányt az ügyészség több alkalommal is berendelte elmeorvosi vizsgálatra.

Malina Hedvig decemberben felvette a magyar állampolgárságot, s közölte: januárban családjával együtt Győrbe költözik. Hedvig még nem költözött el, de bejelentette Magyarországról is eleget fog tenni az esetleges idézéseknek. Még decemberben úgy nyilatkozott: nem menekül az ügyészségi eljárás és az esetleges per elől, de gyermekeit meg akarja óvni a folyamatos rendőri zaklatástól.

Felvidék.ma